Cum au evoluat pensiile MApN, MAI și SRI, față de pensiile de rând în ultimul an
Articole de la același autor
Comentează știrea
Continutul nu are legatura cu titlul. Care e rostul articolului si cu ce foloseste cititorilor? Ce ai vrut sa spui de fapt si pe cine crezi ca intereseaza?
Aceași marotă Băsesciană cu grasul care stă în spatele slabului,de ce nu spuneți că sunt speciali între speciali, că legile prin care sau făcut treceri în rezervă sau făcut cu dedicații. Vă plângeți că sunt tot mai puțini cei activi care susțin sistemul de pensii,dar cine a interzis respectiv obligat pe militari să nu aibă acces la piloanele 2 și 3 de pensie,cine a readus dramatic numărul de militari prin desființarea de unități militare și încurajarea ieșirii la pensie prin sume de bani. Acum ce ne facem vine războiul nu mai avem militari. Totul sa făcut fără cap,cu contabili care la comandă politică 1+1 poate să dea cu virgulă cum doresc cei de la guvernare care au fost până acum, nu că din urmă ar veni alți mai buni, întreaga clasă politică românească este mizerabilă indiferent de culoarea politică. Acum la rectificarea pensiilor unii militari trebuie să vină cu bani de acasă pentru că casa sectorială de pensii a MAI acum șase ani a aplicat greșit normele de aplicare a bazei de calcul,dar pentru politicieni totul e bine și frumos, inclusiv pentru Dl Ciucă. Le urez " Să trăiți bine,cum zicea un fost ciripitor la securitate
Ați spus că au crescut pensiile și că sunt tot mai puțini cei care lucrează. Dar ferice cei săraci cu duhul. Serviți vă stăpâni în continuare!
Un articol fără conținut cu corespondență în realitate. Nu militarii au fost avantajați de această nouă lege a pensiilor. Lor nu li se plătesc nici stagiile în viata civilă, după ieșirea la pensie. Nu li se plătesc grupele de muncă. Nimic. Toate s-au făcut în dezacord cu legea, prin OUG-uri date de niște neica nimeni. Aveți nevoie de militari, activații pe cei care au fost plecați în asa zisele teatre de operații și acum le dați rentă de veteran. Ei au plecat la cerere, nu trimiși de țară sau în interesul țării. Halal guvernanți, Halal alegători.
Casa de pensii sectorială a MAI înșeală cu buna știință soțiile supraviețuitoare care după decesul soțului au dreptul să opteze pentru cuantumul cel mai avantajos dintre pensia ei de drept și pensia soțului decedat, art.57 din legea 223/2015. Dar casa sectorială după ce le suspenda pensia de drept le considera urmase ale soțului și le da 50 la sută din pensia de drept a decedatului că la urmași adica copiii. Soția nu poate fi niciodată urmașa soțului. Cei doi parinti au pe veci drept urmași copiii. Astfel de zeci de ani soțiile supraviețuitoare sunt considerate urmase și nu soții. Fac sesizări, contestații, răspunsul fiind același: decizia de pensie de urmaș fiind corecta iar daca nu-mi convine pensia de urmaș să mă întorc la pensia mea civilă și că orice acțiune a mea va fi clasată. Se pare că toți angajații casei sectoriale sunt securiști de-ai lui Codlea.
Nu sunt bani de pensii?Tăiați de la speciali și în același buget se pot mari pensiile fără a depăși deficitul bugetar,asta dacă se vrea! Batrani sa voteze după cum s-a făcut recalcularea și sa vedem ce mai spun specialii!
Pai, unde sunt contribuțiile, atât ale civililor cât și cele ale militarilor? Veniti și comparați mere cu pere, în mod deliberat, ce treaba are un fost membru Cap, un necalificat sau unul cu pensia socială care nu a muncit niciodată cu un fost militar care este super calificat. Asta o faceți deliberat să creați emoție în societate. În țara românească nicio pensie nu este pe contributivitate, nici nu a fost timpul necesar ca să se calculeze o astfel de pensie. Punctul de pensie a apărut în 2000, avem numai perioade asimilate. Când s au transformat pensiile militarilor pe contributivitate li s au dublat pensiile, nu v a convenit. Spuneți numai minciuni.