Buletin statistic: Ce prețuri a înregistrat Constanța la principalele produse vândute în piețele agroalimentare

357
Buletin statistic: Ce prețuri a înregistrat Constanța la principalele produse vândute în piețele agroalimentare - ins-buletin-statistic-1714640347.jpg

Articole de la același autor

Institutului Național de Statistică a publicat, recent, buletinul statistic de prețuri pentru luna februarie 2024. Reprezentanții INS au analizat prețurile medii și indicii prețurilor la principalele produse vândute în piețele agroalimentare din municipiile reședință de județ.

Prețul ouălor de găină în piețele agroalimentare, în februarie 2024, au variat de la un municipiu la altul. Ouăle cu cel mai mic preț au fost în Călărași și Sfântu Gheorghe (1 leu), pe când cel mai mare preț a fost în Focșani (2,5 lei).

În orașul Constanța prețul unui ou de găină a fost mai mare cu 0,50 de bani față de cel mai mic preț prezentat mai sus. Când vine vorba despre prețul brânzei din lapte de oaie, Constanța a avut cel mai mic preț (29 de lei/kg), iar cel mai mare preț a fost înregistrat în Ploiești (59 de lei/kg).

Laptele dulce costa 4,00 lei/L în Constanța, fiind și cel mai mic preț înregistrat în luna februarie, față de Giurgiu și Tulcea cu un preț de 7,50 lei/L.

Tot în orașul nostru, cartofii (2,81 lei/kg), fasolea uscată (12 lei/kg), ceapa uscată (3,13 lei/kg), usturoiul uscat (17,50 lei/kg), dar și morcovii (4,13 lei/kg) au avut unele dintre cele mai mici prețuri.

Merele au avut prețul de 5,30 lei/kg, un preț ușor crescut având în vedere că cel mai mare preț a fost de 6 lei/kg în Cluj-Napoca, Călărași și Arad. Și mierea de albine a avut un preț crescut în Constanța (40,17 lei/kg), cel mai mare fiind înregistrat în Cluj-Napoca (45,00 lei/kg).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2811 secunde