Constănțenii, șocați de prețurile din piață! Verdețuri de primăvară, la tarife de iarnă!

2009
1

Articole de la același autor

Se apropie primăvara, iar piețele vor fi pline de clienți în căutare de verdețuri proaspete. Deși încep, deja, să cumpere, mulți dintre ei analizează și se minunează de prețurile mari ale trufandalelor de primăvară, care parcă au crescut peste noapte. Oamenii încep să se întrebe care vor fi costurile pentru masa de Paște. Pentru a vedea care sunt prețurile la tarabele din municipiul Constanța, am aruncat și noi un ochi în câteva piețe...

Tarabele sunt pline de verdețuri de primăvară, dar prețurile au devenit de speriat pentru constănțeni. Față de anul trecut, se înregistrează creșteri de 20% la verdețuri. Trebuie să ținem cont, totuși, că prețurile pot varia în funcție de producător. Dacă în unele piețe spanacul, de exemplu, se vinde cu 15 lei, la alte tarabe costul poate fi mult mai mic, de doar 5 lei. Astfel variază prețurile și la tarabele din Constanța. La spanac, în Piața Balada prețul este de 13 lei. În același timp, în Piața Griviței este de 12 lei, dar în Piața Filipescu spanacul are prețul de 10 lei.



Legătura de leuștean ajunge chiar și la 5 lei. Atât costă în Piața Griviței. La aceste verdețuri însă, în Piața Balada legătura este la prețul de doar 2 lei. Tot printr-o comparație pe teren, redactorii „Cuget Liber” au observat că o legătură de ridichi românești se menține la prețul de 2 lei – 2,50 lei. În Piața Balada, prețul este de 2,50 lei, în Piața Griviței kilogramul costă 2 lei, iar în Piața Filipescu, 2,50 lei. Chiar și prețul salatei este variabil. În piețele Balada și Griviței costul este de 4 lei, în Piața Filipescu fiind de doar un leu. Ceapa verde variază, și ea, între 2,50 lei și 3 lei, iar prețul șteviei a ajuns chiar și la 10 lei.

Constănțenii aflați la cumpărături, care se uitau printre tarabe la prețurile care mai de care mai mari, se gândeau cu groază la perioada care urmează. Aceștia ne-au spus că prețurile au crescut prea mult și că încearcă, de acum înainte, să cumpere doar strictul necesar.



„Au început să scumpească mult verdețurile acestea de primăvară, iar acum or să se cumpere din ce în ce mai des. Și s-a scumpit kilogramul de varză cât un kilogram de carne. La Paște or să ne golească buzunarele toate scumpirile astea”, ne-a spus un cumpărător.



„Văd că s-au scumpit mult legumele de primăvară și cred că o să ne permitem tot mai puțin să cumpărăm. Mai ales că acum vine primăvara și este recomandat să se mănânce cât mai multe verdețuri și legume. Încercăm și noi să luăm doar strictul necesar, nu ne mai facem toate poftele”, a spus R.V., o constănțeancă aflată la cumpărături.



„Parcă anul trecut prețurile erau mai accesibile. Acum, dacă vrei să-ți faci o salată, dai 10 lei pe două legume. Să vedem ce o să fie la Paște, când o să avem de cumpărat mai multe. Cât dăm pe kilogramul de carne dăm pe un kilogram de legume”, au mai adăugat clienții.


Comentează știrea

titi
3 aprilie

astia de la tarabe sunt samsari la a treia mana lasati taranii sa si vinda liber legatura de marar si stevie ca nu o sa se pricopseasca

Pagina a fost generata in 1.268 secunde