Cât costă coșul de cumpărături de Paște! România are cele mai mari prețuri din Europa

171
Cât costă coșul de cumpărături de Paște! România are cele mai mari prețuri din Europa - cosul-de-cumparaturi-paste-1713534378.jpg

Articole de la același autor

Prețurile produselor din România continuă sa fie cele mai mari din Europa înainte de Paște. Iar cu cât se apropie sărbătorile pascale, specula e în floare. Cumpărătorii se plâng că observă scumpiri la rafturi de la o zi la alta. Un carton cu 10 ouă vopsite pentru Paște se vindea acum trei săptămâni cu peste 28 de lei.


România este campioană absolută a UE la inflație. Țara noastră a avut în luna martie cea mai mare inflație din Uniunea Europeană, de 6,7%, la mare distanță de următoarea clasată, Croația, cu 4,9%, arată datele Eurostat, potrivit Antena 3 CNN.


De frica unor noi scumpiri, mulți români își fac din timp aprovizionare pentru sărbători. Și asta pentru că produsele tradiționale sunt deja pe rafturile magazinelor.


De fapt, încă de acum trei săptămâni, rafturile magazinelor erau pline cu produse specifice Paștelui. 10 bucăți de ouă vopsite costau de la 26 de lei, ajungând până la 28 de lei. Ouăle normale, mărimea L, sunt 12,5 lei, 10 bucăți. Un carton cu 20 de ouă costa peste 21 de lei. Un cozonac simplu din supermarket, cu nucă și cacao era 12,99 lei. Kilogramul de carne de miel se vinde acum cu peste 40 de lei, iar carnea de porc se vinde cu peste 30 de lei.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4065 secunde