Cum beneficiaţi de concediu medical pentru carantină sau izolare

359
Cum beneficiaţi de concediu medical pentru carantină sau izolare - cumbeneficiatideconcediumedical-1644161835.jpg

Articole de la același autor

Numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus a crescut alarmant în ultima săptămână, în judeţul Constanţa. Rata îmbolnăvirii a depăşit deja 21 de cazuri la mia de locuitori. În prezent, la nivelul judeţului, 1.600 de persoane se află în carantină la domiciliu, fiind fie contact direct, fie recent întoarse din străinătate, şi peste 12.100 sunt în izolare, depistate cu COVID-19.

Constănţenii care se află într-una din aceste situaţii trebuie să ştie că deciziile de carantină sau izolare sunt eliberate de Direcţia de Sănătate Publică, dar certificatele de concediu medical pentru carantină sau izolare sunt emise de medicii curanţi sau medicii de familie. Potrivit reprezentanţilor DSP Constanţa, „în caz de carantină sau izolare, certificatul pentru concediu medical se poate elibera şi la o dată ulterioară, numai pentru luna în curs sau luna anterioară, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data ultimei zile a încetării perioadei de carantină sau izolare”.

Astfel, primesc concediu medical de cinci zile, pentru carantină, cei care au intrat în contact cu cel puţin o persoană infectată cu virusul SARS-CoV-2, confirmată prin testare cu metoda NAAT/RT-PCR sau teste rapide de detecţie a antigenelor SARS-CoV-2. În ce priveşte măsura izolării, beneficiază de concedii medicale persoanele care au fost internate într-un spital sau o secţie pentru izolare, certificatul fiind dat de către medicul curant, la externare, sau de către medicul de familie, dacă este necesară izolarea şi după externare. De asemenea, persoanele infectate cu SARS-CoV-2 trebuie să se izoleze şi, dacă sunt asigurate, pot primi concediu medical, de la medicul de familie. Cei vaccinaţi sau care au mai făcut COVID în ultimele 90 de zile vor sta izolaţi cinci zile, cei nevaccinaţi sau care nu au făcut COVID în ultimele trei luni vor sta izolaţi şapte zile.

„În situaţia în care starea de sănătate a pacientului nu permite reluarea activităţii, acesta prezentând sechele post – COVID-19, se va elibera concediul medical, cu respectarea legilor în vigoare”, au mai explicat reprezentanţii DSP Constanţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4632 secunde