Cum pot vinde micii fermieri în piețele agroalimentare din Constanța

342
Cum pot vinde micii fermieri în piețele agroalimentare din Constanța - cumpotvinde-1570736474.jpg

Articole de la același autor

Atât producătorii agricoli, cât și comercianții își pot vinde produsele în piețele agroalimentare din municipiu, administrate de Regia Autonomă "Exploatarea Domeniului Public și Privat" (RAEDPP) Constanța. 


Conform legislației, minimum 40% din spațiile de vânzare sunt destinate producătorilor agricoli. Pentru a-și putea vinde producția, tot ce trebuie să facă este să se prezinte la una din piețe și, pe baza atestatului de producător, a carnetului de comercializare și a cărții de identitate, își pot alege una din mesele libere. Listele cu mesele libere sunt afișate la fiecare birou administrativ al pieței. Micii producători trebuie să plătească zilnic o taxă de închiriere a meselor. 


"În ceea ce îi privește pe agenții economici, ei pot încheia contracte de închiriere pentru mese în vederea comercializării produselor, în condițiile prezentării următoarelor documente: cerere, recomandare de la intendentul din piață (pentru mese), certificatul de înregistrare la Oficiul Registrului Comerțului, certificat constatator de la ORC, adresă furnizare informații extinse emisă de ORC, actul constitutiv/statutul ofertantului, certificatul de înregistrare fiscală, încheiere/Sentință/Rezoluție emisă de ORC privind înființarea societății, acord de constituire și procură specială (pentru întreprinderile familiale înființate conform OUG nr.44/2008), rezoluție eliberată de ORC (pentru persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale sau familiale înființate conform OUG nr.44/2008), precum și copie după actul de identitate. Regia încheie cu agenții economici contracte de închiriere pe maximum un an, cu posibilitate de prelungire", precizează reprezentanții Primăriei Constanța. 


Potrivit acestora, în piețele din Constanța, în prezent 125 de mese sunt ocupate de agenți economici, iar 110 mese sunt ocupate de producători agricoli particulari. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6311 secunde