Cum poți fi despăgubit în caz de inundații

407
Cum poți fi despăgubit în caz de inundații - pad-inundatii-1718541580.jpg

Articole de la același autor

După furtuni, oamenii numără pagubele. Numai în București, pompierii au avut peste 500 de intervenții. Peste 200 de locuințe, gospodării și subsoluri au fost afectate de furtuna de joi seara. La nivelul țării, bilanțul este și mai mare. Cei care și-au asigurat locuințele pot răsufla liniștiți, pentru că pot fi despăgubiți. Iar sumele nu sunt deloc mici.


De exemplu, proprietarul unei case a primit nu mai puțin de 400.000 lei pentru că locuința i-a fost distrusă, anul trecut, de vremea extremă. O sumă de 4 ori mai mare față de valorile din anii trecuți. Iar în ultimii 10 ani, asiguratorii au achitat despăgubiri de 102 milioane lei în baza asigurărilor facultative de locuințe - pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de furtuni, notează digi24.ro


Ca să primiți despăgubiri trebuie să aveți încheiate polițe de asigurare facultative, pe lângă cele obligatorii. Și asta pentru că printr-o asigurare facultativă pot fi acoperite o serie de fenomene naturale, dar și alte tipuri de riscuri precum: cutremure, alunecări de teren, incendii, explozii ori inundații produse de avarii ale instalațiilor de apă-canal.


Prima de asigurare PAD pentru o locuință din beton armat, având o sumă asigurată de 100.000 lei, este de 130 de lei/an. Pentru locuința tip B, având o sumă asigurată de 50.000 de lei, prima de asigurare este de 50 de lei/an.


Pentru prima oară, riscul de furtună ajunge pe locul 3 în topul riscurilor care au generat cele mai mari pagube locuințelor, după riscurile de incendiu și explozie.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3565 secunde