Apele Române Dobrogea Litoral, proiect de apărare împotriva inundațiilor la Babadag

212
Apele Române Dobrogea Litoral, proiect de apărare împotriva inundațiilor la Babadag - proiect-inundatii-1707139699.jpg

Articole de la același autor

Ca urmare a frecventelor schimbări climatice și a riscului tot mai accentuat de inundații, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral a demarat un proiect de apărare împotriva inundațiilor, având ca obiectiv principal asigurarea unei protecții eficiente și reducerea impactului negativ asupra populației.

Scopul proiectului constă în îmbunătățirea gestionării riscurilor, cu accent asupra inundațiilor și se concentrează pe implementarea de măsuri preventive în zonele critice ale bazinului hidrografic al pârâului Tabana și a intravilanului orașului Babadag. Principalul scop al proiectului este protejarea populației, diminuarea pagubelor economice și construirea unei comunități reziliente la schimbările climatice.

Orașul Babadag se confruntă periodic cu viituri repetitive, determinate de poziția sa geografică, caracteristicile morfologice și regimul climatic local. În acest context, proiectul propune o serie de măsuri complexe de protecție împotriva inundațiilor. În primul rând, se realizează lucrări de regularizare a pârului Tabana și a afluenților săi. Se execută, de asemenea, lucrări de combatere a eroziunii solului. Lucrările constau în aplicarea de lucrări transversale pe văi și ravene, împreună cu infrastructura verde de protecție prin împăduriri, pentru contracararea eroziunii solului și consolidarea terenurilor expuse riscului de inundații. Totodată, proiectul include măsuri de control pentru limitarea impactului viiturilor și diminuarea riscurilor asociate acestora și asigurarea unei secțiuni de scurgere necesară. Astfel, se implementează măsuri pentru asigurarea unei secțiuni de scurgere optimă, reducând astfel riscul de inundații în zona urbană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5522 secunde