A fost finalizată etapa de înnisipare a noii plaje din Agigea. Hristu Uzun: "Vom termina proiectul în câteva luni"

946
A fost finalizată etapa de înnisipare a noii plaje din Agigea. Hristu Uzun:

Articole de la același autor

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL) a anunțat, luna aceasta, că a fost finalizată înnisiparea plajei de la Agigea, lucrările pentru protecția costieră pentru același lot demonstrând, spun reprezentanții instituției, un progres excelent. Potrivit directorului ABADL, Hristu Uzun, lucrările de înnisipare au durat din luna septembrie până în decembrie.

Inițiativele de acest fel sunt foarte importante și contribuie la dezvoltarea durabilă a întregului litoral românesc. În câteva luni de zile, se preconizează că proiectul de construire a noii plaje din Agigea va fi finalizat complet.

„Echipa noastră a finalizat cu succes etapa de înnisipare a plajei, luând în considerare caracteristicile specifice ale zonei, precum falezele înalte şi abrupte şi acţiunile valurilor în condiţii de furtună. În plus, suntem încântaţi să vă informăm că lucrările de protecţie costieră pentru LOTUL 4 - AGIGEA progresează excelent! Până în decembrie 2023, avem următoarele progrese: Dig 1 - 17% finalizat; Dig 2 - 15% finalizat; Dig 3 - 50% finalizat; Dig 4 - 70% finalizat. Biostructura de mediu pentru Lotul 4 a fost complet finalizată, iar procesul de înnisipare a plajei s-a încheiat cu succes acum câteva zile. După finalizarea lucrărilor, zona Agigea va avea o apărare de mal de aproximativ 1.200 m şi o plajă nou creată”, au transmis reprezentanţii ABADL.

Importanța acestor proiecte pentru dezvoltarea durabilă a întregului litoral românesc este crucială, având în vedere schimbările climatice şi nevoile de protecţie la eroziune pe termen lung. Valoarea totală a proiectului este de 3.805.641.721,67 lei. Din suma totală, 2.722.170.915,77 lei reprezintă finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014 - 2020, iar restul de 15% este cofinanţat de la bugetul de stat.

„În perioada septembrie – decembrie, am reușit să finalizăm lucrarea de înnisipare de la Agigea, astfel încât avem siguranța că vom termina proiectul în câteva luni de zile. S-au creat o zonă și o priveliște deosebită și o siguranță pentru turiștii care vor face plajă pe această zonă. Am finalizat, tot în această perioadă, și la Eforie lotul 5, celula cu care a trebuit să respectăm acordul de mediu prin translatarea de bivalve, după care am făcut înnisiparea. Deci tot lotul 5 l-am finalizat, astfel încât poate fi scos la licitație pentru închiriere”, a declarat directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral, Hristu Uzun.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9632 secunde