Un nou contract pentru reducerea eroziunii costiere! Ce se va întâmpla cu plaja de la Olimp

1055
Un nou contract pentru reducerea eroziunii costiere! Ce se va întâmpla cu plaja de la Olimp - fondapeleromane1-1672251138.jpg

Articole de la același autor

Conducerea Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral a semnat contractul privind execuția lucrărilor pentru reducerea eroziunii costiere în sectorul din zona Olimp. Acesta este al optulea contract din cele 11 din proiectul „Reducerea eroziunii costiere faza II 2014 – 2020”, finanțat cu fonduri europene.

În prezent, se desfășoară lucrările de reabilitare costieră aferente lotului 5 din cadrul proiectului, la plajele Eforie Sud și cordonul Eforie Nord – Eforie Sud. Dar autoritățile pregătesc, în pas vioi, documentațiile pentru următoarele loturi unde vor fi reabilitate și extinse plajele. Drept pentru care, de dată recentă, conducerea Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral a semnat un nou contract din respectivul proiect, și anume contractul aferent lucrărilor lotului 7 – Olimp.

„În urma finalizării procedurii de licitație, firma câștigătoare este compania olandeză Van Oord, cu peste 150 de ani de experiență în construcții hidrotehnice marine, căreia i-au fost atribuite până în prezent patru contracte în cadrul proiectului «Reducerea eroziunii costiere faza II 2014 - 2020». Amintim că ABADL a încheiat cu aceeași societate contractele pentru Balta Mangalia – Venus – Aurora, iar în prezent compania se află în implementarea lucrărilor inginerești aferente lotului 5, zona Eforie Sud și cordon Eforie Nord – Eforie Sud”, au transmis reprezentanții ABADL.

Cât privește lucrările ce urmează să fie desfășurate în zona Olimp, acestea vor viza: protejarea și reabilitarea litoralului românesc și factorilor de mediu, prin lucrări inginerești de combatere a fenomenului de eroziune costieră; atingerea obiectivului de reducere a efectelor și pagubelor asupra populației cauzate de fenomene naturale produse de schimbările climatice; protejarea biodiversității marine și a zonei litorale vizate; activități de mediu, menite să stimuleze regenerarea și dezvoltarea habitatelor marine.

„Noile structuri vor forma un sistem integrat complex, conceput să ofere protecție costieră împotriva eroziunii pe durata de viață prevăzută de 50 de ani”, au adăugat reprezentanții instituției.

Valoarea investiției pentru lotul Olimp se ridică la peste 314 milioane de lei, fără TVA. Reamintim că lotul 7 este parte a proiectului „Reducerea eroziunii costiere faza II 2014 – 2020”, alături de alte zece zone, delimitate astfel: zona Stăvilare Periboina – Edighiol, zona Mamaia, zona Tomis, zona Agigea, zona Eforie, zona Costinești, zona Olimp, zona Mangalia-Saturn și zona 2 Mai. Dintre acestea, lotul Mamaia a fost deja finalizat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4518 secunde