Zeci de mii de oameni mor anual din cauza poluării, la nivel mondial

68
Zeci de mii de oameni mor anual din cauza poluării, la nivel mondial - efecte-poluare-1707139530.jpeg

Articole de la același autor

Combaterea poluării reprezintă o preocupare constantă la nivel mondial, fenomenul afectând din ce în ce mai mult viaţa şi sănătatea unui procent important din populaţia lumii. Conform datelor Agenției Europene a Mediului, în România mor, în fiecare an, aproximativ 30.000 de oameni din cauza poluării.

La nivel național, cel mai poluat aer din România este în orașul Iași. Iașiul este pe locul 340 din 375 de orașe monitorizate de Agenția Europeană de profil. În cadrul unui studiu realizat de Agenția Europeană a Mediului, orașele din Europa sunt clasate de la cel mai curat la cel mai poluat oraș, pe baza nivelurilor medii de particule fine, în ultimii doi ani. Activiștii de mediu și experții în măsurarea calității aerului susțin că una dintre explicațiile pentru aerul poluat pe care îl respiră românii stă în modul în care statul abordează problema. De menționat este că Iașiul depășește la poluare indicatorii din Paris și Madrid la un loc, deși sunt orașe de 20 de ori mai mari.

Oamenii de știință spun că starea de bine a oamenilor este cea mai importantă, iar măsurătorile care se efectuează au rolul de a trage un semnal important de alarmă.

„Când vorbim de poluarea atmosferei, la sol, dar şi de altă categorie, totul trebuie pus într-un context mai general. Este bine că suntem traşi de mânecă şi înştiinţaţi că în anumite zone din ţară, precum Iaşi, există poluare ridicată. Acest lucru trebuie să ne motiveze pentru a lua măsuri să corijăm acest lucru. Nu este importantă statistica, anumite măsurători, ci starea de bine a oamenilor, confortul nostru. Totodată, speranţa de viaţă este legată şi de mediu, iar aceste lucruri sunt dovedite. Trebuie să ne ocupăm atât noi, cât şi cei din jurul nostru, pentru a avea un mediu curat”, precizează specialistul Silviu Gurlui.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, România se află pe poziţia a opta la nivel european în ceea ce priveşte decesele premature cauzate de poluare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.3261 secunde