Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă va avea mai multe atribuții

76
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă va avea mai multe atribuții - anofm-1707139415.jpg

Articole de la același autor

Guvernul României a adoptat o ordonanță de urgență prin care Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) i s-a atribuit rolul de a asigura, în domeniul de competență, îndeplinirea tuturor criteriilor aferente condiției favorizante tematice 4.1 Cadru de politică strategică pentru politicile active din domeniul pieței muncii, prevăzute în Anexa IV la Regulamentul (UE) 2021/1060.

De asemenea, în urma adoptării ordonanței, ANOFM va asigura monitorizarea acestor criterii pe toată durata perioadei de programare financiară, în acord cu angajamentele asumate prin Acordul de Parteneriat 2021-2027 și programele aferente Politicii de Coeziune. Nu în ultimul rând, ANOFM va gestiona Mecanismul integrat de anticipare, monitorizare și evaluare a pieței muncii și educației dezvoltat de instituție în cadrul proiectului „ReConect”, finanțat de Fondul Social European.

„ANOFM pe lângă rolul activ în susținerea politicilor de ocupare a forței de muncă, va contribui semnificativ la armonizarea acestora cu politicile educaționale. Instrumentele pe care le-am dezvoltat în cadrul proiectului ReConect vor permite o analiză aprofundată a pieței muncii și vor oferi o imagine detaliată a parcursului absolvenților, de la finalizarea studiilor până la integrarea lor pe piața muncii, asigurându-se astfel o corelare eficientă între cerere și ofertă. Totodată vom putea oferi decidenților informații importante pentru îmbunătățirea calității educației astfel încât aceasta să răspundă eficient nevoilor actuale și viitoare ale pieței muncii”, explică președintele ANOFM, Florin Cotoșman.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4541 secunde