Peste 87.0000 de persoane cu vârsta peste 45 de ani încadrate în muncă, în anul 2023

300
Peste 87.0000 de persoane cu vârsta peste 45 de ani încadrate în muncă, în anul 2023 - x-angajari-1706784115.jpg

Articole de la același autor

Anul trecut, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a facilitat încadrarea în muncă a unui număr de 87.593 de persoane cu vârsta de peste 45 de ani, număr ce reprezintă 46,09% din totalul de 190.039 de persoane angajate la nivel național prin ANOFM. Remarcabil este faptul că, din acest segment, 26.916 persoane sunt în grupa de vârstă de peste 55 de ani, evidențiindu-se astfel susținerea pe care ANOFM o oferă integrării profesionale a cetățenilor cu șanse scăzute de acces pe piața muncii.

Președintele ANOFM, Florin Cotoșman, subliniază importanța serviciilor personalizate oferite de agenție: „Conștienți de provocările specifice cu care se confruntă această categorie de vârstă în procesul de angajare, ne dedicăm dezvoltării și implementării de strategii și programe adaptate, menite să faciliteze accesul la noi oportunități de muncă. Serviciile noastre sunt diversificate și meticulos adaptate pentru a răspunde nevoilor fiecărui individ care solicită suportul nostru”.

Pentru accesul la aceste servicii, ANOFM reamintește că înregistrarea în evidențele instituției este esențială. Toate acestea în condiţiile în care o proporție semnificativă din succesul în ocuparea forței de muncă este reprezentată de activitățile de informare și consiliere profesională, cursurile de formare profesională și serviciile de mediere a muncii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5332 secunde