Locurile de muncă disponibile au explodat. Topul județelor cu cele mai multe angajări

175
Locurile de muncă disponibile au explodat. Topul județelor cu cele mai multe angajări - joburi-1706009870.jpg

Articole de la același autor

Angajatorii români au început anul acesta cu planuri de extindere a echipelor. Astfel, peste 20.000 de locuri de muncă au fost postate de la începutul anului pe cea mai mare platformă de recrutare din România.

De la începutul anului până în prezent, joburile care presupun prezență fizică la birou depășesc numărul locurilor de muncă la distanță. „Ce vedem, de la începutul lunii și până acum, este o continuare a tendinței de anul trecut de a crește numărul de joburi on-site, care presupun prezența zilnică la birou, și de a scădea numărul de joburi remote. Din numărul total de locuri de muncă noi disponibile de la începutul lunii, doar 8,9% au fost remote. 4% au fost joburi postate de angajatori din afara țării, iar restul implicau un program clasic, cu prezență la birou”, transmite Roxana Drăghici, reprezentant eJobs.

Angajatorii din capitală au avut cea mai mare nevoie de candidați la începutul acestui an și au scos în piață puțin peste 10.000 de locuri de muncă noi. Clujul este al doilea cel mai activ județ, din acest punct de vedere, cu 4.100 de joburi noi. Urmează Iași, Ilfov, Timiș, Craiova, Prahova și Brașov. Iar județele de la celălalt capăt al clasamentului sunt Mureș, Argeș, Ialomița și Neamț. „Pentru prima parte a clasamentului, este de așteptat ca în lunile următoare să apară fluctuații și să vedem creșteri ale unor județe în care anual este căutat un număr mare de angajați. Vorbim, spre exemplu, despre Timiș, Brașov sau Sibiu. Pentru că, dacă ne uităm la tot anul trecut, topul județelor în care s-au făcut cele mai multe angajări arăta astfel: București, Cluj, Iași, Timiș, Ilfov, Brașov, Constanța și Prahova” , adaugă Roxana Drăghici. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4676 secunde