Peste jumătate dintre adolescenții români plănuiesc să plece din țară

203
Peste jumătate dintre adolescenții români plănuiesc să plece din țară - salvati-copiii-1706009804.jpg

Articole de la același autor

Mai mult de 50% dintre copiii României vor să plece peste granițe pentru a-și crea un trai mai bun. Conform cifrelor, aflăm că, pe d-o parte, aleg să-și părăsească țara tinerii cu studii finalizate, însă și cei care nu au școala terminată.

Aceste statistici alarmante au fost făcute publice de către organizaţia „Salvaţi Copiii” România. În același timp, doi din zece tineri de peste 16 ani din România nu mai merg deloc la școală, iar unu din cinci copii nu ajunge să finalizeze studiile la timp. Adolescenții care au studii finalizate vor să își asigure un trai decent în străinătate în urma a ceea ce au învățat și practicat. Iar cei care nu au studii finalizate cred că în străinătate ar putea să își asigure un trai mai bun decât în România.

„Peste jumătate dintre copiii români (55,1%) îşi doresc să plece din ţară şi să se stabilească peste graniţe, în vreme ce o treime dintre aceştia şi-ar dori să-şi continue studiile în străinătate.

Printre principalele motive care i-ar determina să emigreze se numără oportunităţile legate de educaţie (26,3%), neîncrederea sau nemulţumirea faţă de condiţiile de viaţă din România (21,9%)”, arată studiul realizat de către organizația Salvați Copiii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4417 secunde