Start-up-urile și companiile mici sunt în top la numărul de recrutări

263
Start-up-urile și companiile mici sunt în top la numărul de recrutări - recrutari-1698599049.jpg

Articole de la același autor

Toamna a început cu 21.000 de locuri de muncă scoase în piață de către start-up-urile și companiile mici, cu maximum 50 de angajați. De la începutul anului și până acum, 131.000 de joburi noi au fost postate de companiile mici și nou înființate. Domeniile în care s-au făcut cele mai multe recrutări au fost servicii, retail, transport - logistică, turism, industria alimentară și construcții.

Majoritatea locurilor de muncă postate se adresează candidaților din segmentul entry level (0 – 2 ani de experiență), mid level (2 – 5 ani de experiență) și fără experiență. De altfel, comparativ cu luna trecută, pe segmentul „fără experiență” s-a înregistrat o creștere a numărului de locuri de muncă noi. Cel mai puțin căutați sunt seniorii (peste 5 ani de experiență) și managerii. Aproape 90% dintre angajatorii mici caută candidați care să lucreze full-time. Deschiderea acestora față de contractele part time, cele sezoniere sau față de internship-uri și voluntariat este mai mică decât în cazul companiilor de dimensiuni mai mari.

50% dintre anunțurile postate pe segmentul companiilor mici și nou înființate au salariul afișat, procent care este cu 10% mai mare decât media generală a pieței. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7207 secunde