Când va deveni funcţional Ambulatoriul Spitalului Municipal Mangalia? "Avem deficit de personal"

1290

Articole de la același autor

Lucrările la clădirea noului ambulatoriu al Spitalului Municipal Mangalia sunt în plină derulare. După edificarea construcției, prevăzută cu parter și două etaje, aici vor funcţiona o mulţime de cabinete medicale moderne pentru populația din Mangalia și localitățile din sudul județului Constanța. Între timp, însă, este nevoie de personal medical, pentru că, la fel ca şi la alte unităţi din ţară, şi aici este deficit, mai ales în ceea ce priveşte infirmierele şi îngrijitoarele.

La acest moment, muncitorii se află pe şantier şi lucrează zilnic la ridicarea construcţiei. Acum, se tencuiesc deja pereţii pe interior, lucrările având ca termen de finalizare data de 31 decembrie 2023, iar următorul pas este achiziţia de aparatură, pentru că un spaţiu nou are nevoie şi de aparatură pe măsură, nouă şi ultramodernă. Nu se ştie, însă, dacă vor mai fi deschise şi alte cabinete, în afară de ceea ce şi-au propus, asta şi din cauza faptului că posturile sunt blocate şi le-ar fi greu să se descurce, în aceste condiţii. „În prezent, linia de pediatrie funcţionează cu patru medici, iar în perioada următoare urmează a fi organizat încă un concurs pentru un post unic de infecţionist pentru această secţie. Din păcate, posturile sunt blocate şi nu putem încadra personal decât pe posturile unice. Angajaţii încep să iasă la pensie, să mai plece din sistem şi se simte acest deficit de personal, şi nu neapărat în rândul medicilor, ci la personalul auxiliar, la infirmiere, îngrijitoare. Pe fiecare secţie de spital este nevoie de oameni. În acest sens, am făcut demersuri către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, pentru că noi suntem în subordinea autorităţilor locale şi ne subordonăm acestui minister, să ne permită scoaterea la concurs a 7-8 posturi. Vrem să evoluăm şi să avem tot ce ne solicită populaţia, iar acest ambulatoriu ne va ajuta foarte mult, având în vedere că avem ambulatoriu integrat al spitalului, adică secţiile din spital au câte un corespondent, un cabinet medical pe Chirurgie, Ortopedie, Neurologie etc”, a declarat directorul Spitalului Mangalia, Alina Dan, pentru „Cuget Liber”.

Managerul a precizat că, după deschiderea policlinicii, pacienţii se pot prezenta la ei cu bilete de trimitere de la medicul de familie şi vor beneficia de consultațiile de care au nevoie. Totodată, la Mangalia, noua construcţie va mai elibera din spaţiile clădirilor vechi, care datează din anii '70 şi sunt foarte aglomerate. Totuşi, a adăugat managerul, şi cele vechi vor fi menţinute şi reconfigurate. De exemplu, la momentul actual, la nivelul pavilionului B, la parter, funcţionează cabinete de ambulatoriu pe o parte, iar pe alta, este Urgenţa. „Pe viitor, vom face tot parterul Unitate de primire a Urgenţelor, cu zone generoase de staţionare, cu cabinete, cu tot ce trebuie. Le reorganizăm activitatea”, a mai spus Alina Dan. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5868 secunde