Ample lucrări la Mangalia. "Clădirea Ambulatoriului va avea, la final, două etaje"

2675

Articole de la același autor

În prezent, Spitalul Municipal Mangalia face tot posibilul pentru a le asigura pacienților care i se adresează cele mai bune condiții de cazare și tratament. În acest sens, unitatea sanitară se dotează permanent cu aparatură nouă, performantă, iar acum sunt efectuate și lucrări de extindere a ambulatoriului. Între timp, s-a mai ridicat un etaj, se pune plafonul la etajul II și se va continua cu interioarele.

Singura problemă cu care se confruntă instituția este lipsa medicilor pediatri, pe care speră să o rezolve în cursul lunii martie. Potrivit managerului spitalului, Alina Dan, lucrările de extindere a ambulatoriului au termen până la data de 31 decembrie 2023. „Clădirea va avea, la final, două etaje, la care se adaugă casa liftului, o terasă. După ce acestea vor fi finalizate, ne vom reorganiza și vom avea cabinete pentru toate specializările din spital, Chirurgie, Ortopedie, Neurologie, Medicină Internă etc. În ceea ce priveşte deficitul de medici pediatri, la acest moment ne aflăm în procedură de organizare a concursului pentru ocuparea posturilor. Se fac nominalizările pentru comisia de concurs, de la Colegiul Medicilor, de la toate celelalte spitale din județ care au secție de Pediatrie. Concursul va fi organizat în aproximativ o lună. Deocamdată, suntem în aceeași situație. Avem un singur medic pediatru, în cursul zilei”, a declarat directorul pentru „Cuget Liber”.

Reamintim că spitalul va scoate la concurs trei posturi de medici pediatri. Potrivit reprezentanților unității sanitare, în prezent, pe Secția de Pediatrie, își desfășoară activitatea un singur medic pediatru, iar consultațiile în Compartimentul Primiri Urgențe Pediatrie se fac până la ora 14:00. După această oră, părinţii sunt nevoiţi să îşi ducă micuţii la alte unităţi sanitare din judeţ.

„După cum se ştie, angajările în sistemul public au fost sistate până la 1 ianuarie 2023, iar noi aveam deja deficit de medici și nu puteam asigura gărzile. Din păcate, nici pentru contracte de gărzi nu am avut medici pediatri interesați de acest aspect”, a explicat Alina Dan. Ea a adăugat că, practic, s-a ajuns în această situație ca cea din 2017, când spitalul nu avea medici anesteziști, și pentru faptul că, de curând, dintre medicii care acordau consultații în spital, un medic pediatru și-a dat demisia, iar un altul a intrat în concediu prenatal, pe lângă deficitul deja existent, toate aceste aspecte ducând la adâncirea crizei de medici pediatri din Spitalul Mangalia.

Referitor la extinderea ambulatoriului, aici se poate observa cu ochiul liber că lucrările avansează, iar toate acestea vor fi în avantajul bolnavilor, pe viitor. Ne referim la o extindere la construcţia pavilionului B, cu un ambulatoriu de specialitate, pe fonduri europene.

Obiectivul proiectului vizează creşterea accesibilităţii serviciilor de sănătate, comunitare şi a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace şi izolate, din municipiul Mangalia. Scopul proiectului este acela de a asigura servicii medicale de calitate, în regim ambulatoriu, în contextul actual, în care ambulatoriul din Spitalul Municipal Mangalia deserveşte atât zona urbană, cât şi zonele rurale învecinate, cuprinzând o populaţie totală de circa 60.000 locuitori, număr care se poate dubla în sezonul estival. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4909 secunde