Facilități vamale pentru ajutoarele umanitare și donațiile destinate Turciei

227
Facilități vamale pentru ajutoarele umanitare și donațiile destinate Turciei - facilitativamalepentruturcia-1676313950.jpg

Articole de la același autor

Autoritatea Vamală Română informează că vor fi acordate facilități vamale pentru expedierea de mărfuri către Turcia sub formă de ajutoare umanitare și donații.

Având în vedere catastrofa umanitară provocată de cutremurele din Turcia și ținând cont de recomandările transmise de DG TAXUD, pentru expedierea acestor mărfuri se va proceda după cum urmează:

- În cazul mărfurilor neunionale, care intră în Uniunea Europeană, inclusiv prin România, cu destinație finală Turcia, mărfurile pot fi declarate verbal pentru admitere temporară la intrarea pe teritoriul vamal al Uniunii, fără plata taxelor de import sau TVA. În acest caz, se va utiliza formularul prevăzut în Anexa 71-01 Regulamentul delegat (UE) nr. 2015/2446. La ieșirea mărfurilor de pe teritoriul vamal al Uniunii se va utiliza de asemenea declararea verbală;

- În cazul mărfurilor unionale expediate din Uniunea Europeană, inclusiv din România, se va utiliza declararea verbală la export.

Declararea verbală pentru ieșirea mărfurilor de pe teritoriul vamal al Uniunii se va face în statul membru de ieșire, fără întocmirea nici unei alte formalități vamale în statele membre din care mărfurile sunt expediate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5387 secunde