Se înființează Autoritatea Vamală Română

326
Se înființează Autoritatea Vamală Română - seinfiinteazaautoritateavamalaro-1643134105.jpg

Articole de la același autor

Direcția Generală a Vămilor și structurile teritoriale din subordinea ei (birouri vamale, de frontieră și de interior, organizate în direcții regionale vamale) funcționează în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Potrivit unui proiect de hotărâre de guvern acestea vor fi preluate de nou înființata Autoritate Vamală Română.

Conducerea ei va fi asigurată de un președinte, cu rang de secretar de Stat și un secretar general, înalt funcționar public. Autoritatea Vamală Română își va exercita activitatea la nivel teritorial prin intermediul direcțiilor regionale vamale, care au în componență birouri vamale de interior și de frontieră. În cadrul birourilor vamale vor fi înființate puncte vamale.

Direcția Generală a Vămilor avea 245 de posturi, din care 35 de posturi erau vacante. În schimb, Autoritatea Vamală Română are prevăzut un număr maxim de 3.060 de posturi, inclusiv președintele, vicepreședintele și posturile aferente cabinetelor demnitarilor.

Inițiatorii proiectului de act normativ susțin că înființarea mega-instituției vamale va conduce la: „Creșterea eficienței și a eficacității structurilor autorității vamale în combaterea fenomenelor de fraudă vamală și fiscală în domeniul produselor accizabile”. Chiar așa? Eu am mari îndoieli că se va întâmpla așa. De 32 de ani se tot reformează structurile fiscale și vamale, dar nivelul evaziunii fiscale și al contrabandei din România continuă să fie cel mai înalt din Uniunea Europeană. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6026 secunde