Numărul racordărilor la rețelele de electricitate și gaze este foarte mic, deși cererea e mare

273

Articole de la același autor

Numărul racordărilor consumatorilor casnici la rețelele de distribuție a gazelor naturale și energiei electrice nu a crescut, deși legislația în domeniu a fost modificată tocmai pentru a stimula acest proces – este concluzia unei analize efectuate de Consiliul Concurenței.

În cazul energiei electrice, numărul cererilor de racordare primite de operatorii de distribuție, în primul semestru din 2021, din partea clienților casnici, a crescut cu 31% față de aceeași perioadă din 2020, dar numărul locurilor de consum a crescut cu doar 1,4%.

În cazul gazelor naturale, numărul cererilor de racordare transmise de clienții casnici a crescut cu circa 170%, în timp ce numărul locurilor de consum a crescut cu doar 3,6%. În urma analizei, a rezultat că în situația în care legislația le-ar permite autorităților publice locale să finanțeze în întregime procesul de dezvoltare a rețelelor de distribuție a energiei electrice și gazelor naturale, s-ar putea impulsiona activitatea de racordare. Ca urmare, Consiliul Concurenței recomandă adaptarea legislației astfel încât să permită autorităților locale finanțarea în întregime a lucrărilor de dezvoltarea a rețelelor, finanțarea putând fi asigurată în acest caz din resursele locale sau prin accesarea de fonduri naționale și comunitare de investiții.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.531 secunde