Munca nedeclarată, în vizorul inspectorilor de la ITM

228
Munca nedeclarată, în vizorul inspectorilor de la ITM - muncanedeclarata-1643134013.jpg

Articole de la același autor

Munca la negru este un fenomen care se află mereu în atenția inspectoratelor teritoriale de muncă din întreaga țară. Pentru a o eradica, pentru a o diminua sunt organizate mereu acțiuni de control sau de informare a angajaților.

Pentru anul 2022, inspectorul general de stat Danteș Nicolae Bratu precizează că va fi continuată campania națională realizată în vederea reducerii incidenței muncii nedeclarate și subdeclarate la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domenii de activitate în care s-a constatat o incidență mare a acestui fenomen.

„Impactul social negativ al muncii nedeclarate și subdeclarate ne afectează pe toți, indiferent de statutul fiecăruia: salariat, angajator, beneficiar al unor servicii și suntem conștienți că avem o mare responsabilitate socială, iar acest lucru ne obligă să fim intoleranți față de aceste practici. De asemenea, vom continua să venim în întâmpinarea angajatorilor care au nevoie de sprijinul nostru, printr-o interacțiune reală și eficientă cu aceștia. Avem în vedere întâlniri de lucru și comunicări directe cu angajatori reprezentativi din diferite domenii de activitate economică, întrucât am constatat că sunt benefice pentru echilibrarea raporturilor de muncă dintre salariați, angajator și autoritatea de control”, a declarat acesta. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5201 secunde