Pensia anticipată se acordă numai dacă aveţi vechime suficientă

81336
13
Pensia anticipată se acordă numai dacă aveţi vechime suficientă - pensie-1675279372.jpg

Articole de la același autor

Sunt persoane care nu mai vor să aştepte vârsta legală de pensionare şi doresc să se retragă mai devreme din activitate. Toţi aceşti oameni trebuie să ştie că pensia anticipată se cuvine, cu cel mult cinci ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, dacă aţi realizat un stagiu de cotizare cu cel puţin opt ani mai mare decât stagiul complet de cotizare. Atenţie! La determinarea stagiului de cotizare în vederea acordării pensiei anticipate nu se au în vedere următoarele perioade în care asiguratul a beneficiat de pensie de invaliditate, a urmat cursurile de zi ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiţia absolvirii acestora cu diplomă. Nici satisfacerea serviciului militar, ca militar în termen sau cu termen redus, nu se va lua în calcul. 

Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Enache ioan
2 februarie 2023
Despre pensii

Eu am sunat la casa pensiei și mi au zis ca se poate ieși la 60 ani cu 35 minim vechime cotizați, anticipat cu penalizare, și eu pt ca am în martie 60 ani, cotizați, fără armata 1,8 ani cred ca ma încadrez. Deci nu obligatoriu 35 plus 8,in felul acesta f penalizare.

Pașcu
2 februarie 2023
Pensie

Buna ziua,ei au spus 35+8 ani fără penalizare,cu penalizare e 35 ani cotizati cu penalizare care e foarte mare

Răspuns la: Despre pensii
Adăugat de : Enache ioan, 2 februarie 2023
Eu am sunat la casa pensiei și mi au zis ca se poate ieși la 60 ani cu 35 minim vechime cotizați, anticipat cu penalizare, și eu pt ca am în...
Closanu Romeo
2 februarie 2023
Pensie anticipată

Minciuni!Se poate ieși la pensie având vârsta 60ani și minim 35 ani cotizați!De preferabil să aveți 40 ani cotizați! Penalizarea va fi m-ai mică?10,%!

Closanu Romeo
2 februarie 2023
Pensie anticipată

Minciuni!Se poate ieși la pensie având vârsta 60ani și minim 35 ani cotizați!De preferabil să aveți 40 ani cotizați! Penalizarea va fi m-ai mică?10,%!

Pensionar
2 februarie 2023
Pensie anticipata

Au fost doua tipuri de pensie anticipata. 1. Pensie anticipata, unde intradevar erea nevoie de 43 de ani munciti si nu ereai penalizat. Asta s-a desfiintat. 2. Pensie anticipata partial, unde ai nevoie de 60 de ani varsta si 35 de ani lucrati si pentru care s-au platit datoriile catre stat. Aici ai o penalizare ce difera in functie de anii lipsa pana la 65 de ani. Dar nu ai voie sa lucrezi cu contract de munca. Sii un lucru mai putin stiut, poti lucra cu PFA dar sa nu facturezi mai mult de 4 salarii medii pe an. Cam 2000lei pe luna! Sanatate multa celor ce au muncit peste 35 de ani!

Tigaieru
2 februarie 2023
Pensie anticipata

Am iesit la pensie cu varsa de 60 de ani, cu 35 de ani vechime in MARELE PETROM, fara grupa. Anticipat partial cu destula penalizare 28%,pana la implinirea varstei de 65de ani.

gogu
2 februarie 2023
Smecheri si fraieri

O mare japca, pentru pensiile speciale nu sunt atatea restrictii. de-aia te pun sa muncesti atat, sa platesti specialele lor dar si cas/cass pentru cei care ies la 50 de ani cu speciala! Uite exemplu de japca, statul m-a luat in armata OBLGATORIU, dar anii aia 2 nu se pun la stagiu de cotizare desi in timpul ala eu puteam sa lucrez sa fac stagiul ala! Si este cam 10 la suta din timpul pe care il lucreaza un anticipat de azi. Luati exemplul francezilor ca suntem o tara de gugustiuci!

Diana
3 februarie 2023
Sclavie

Au nevoie de sclavi non stop. Asta a ajuns sa fie munca peste 60 de ani. In vremurile stresante de acum e inuman sa nu fii lasat sa te pensionezi cand vrei. Muncesti ca sclavul pentru ei iar ei au pensii speciale ca au servit sistemul de coruptie. Cine e deștept, gândește si nu sta la mana lor pentru o pensie de nimic.

Sakura
3 februarie 2023
Sclava sistemului

Ca sa muncim pana murim, asta și vor sa nu mai plătească pensii, sa fim sclavi pana la bătrânețe și sa murim . Voi cei tineri și capabili plecați din țara asta și trăiți în țări civilizate unde e dreptate și corectitudine pentru toți. Eu nu mai am nici o șansă la cei 50 de ani ai mei și nici nu mai apuc pensia cu stresul asta și viața asta jalnică. Voi cei tineri aveți curajul și plecați. Dumnezeu sa va ajute.

V.B.
3 februarie 2023
Despre pensie anticipata s au ptr. Mama eroina

Ce as putea face eu care am 60 de ani impliniti,31 de ani si 11 luni vechime in munca.Sunt operata de hernie de dic cu sase ani in urma ,am fost in pensie de boala un an si 7 luni apoi m au chemat la Bucuresti la Institut si mi au taiat o .La ora actuala coloana e foarte afectata nu mai pot sa muncesc .Am nascut 6 copii pe care i am purtat la scoli diferite din care 3 au facultate.S a discutat despre o pensie ptr. mamele cu mai multi copii ,unde se poate gasi un gram de dreptate ,nu mila caut ci dreptate.Poate cineva sa mi dea un sfat si unde s au la cine se poate ajunge cu aceasta plangere.Sa nasti o casa de copii, sa faci servici in paralel cu cresterea copiilor,sa ti distrugi sanatatea muncind sa i cresti,sisa i faci oameni ptr.sovccietate educati si buni ptr societatea din Romania si mama care i a crescut si i a educat si am muncit pana a ramas fara sanatate nu are la varsta de 60 de ai un ban pe luna.As vrea ca.oricine sa se puna in situatia mea.Daca cineva imi poate da un sfat va rog sa ma ajutati in problema mea.Va multumesc!

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6385 secunde