Spitalul Municipal Mangalia va avea un ambulatoriu nou! "Aducem un plus de valoare activităţii noastre"

1852
După eliminarea restricţiilor impuse de pandemia de Covid-19, Spitalul Municipal Mangalia şi-a reluat activitatea în mod normal, cu tot ceea ce presupune aceasta, cu intervenţiile chirurgicale ce se impun în cazul unora dintre pacienţi, cu consultaţii pe toate secţiile etc. În cadrul unităţii sanitare, pe partea de internare continuă nu mai sunt paturi pentru persoanele cu Sars-Cov-2, au rămas doar cinci paturi în centrul de evaluare, pe partea de spitalizare de zi. Aici, pacienţii se prezintă, sunt investigaţi, li se dă tratamentul potrivit, după care pleacă acasă.





Aşadar, totul a revenit la normal în Spitalul Municipal Mangalia şi atât conducerea instituţiei, cât şi personalul fac tot posibilul să le acorde pacienţilor cele mai bune servicii medicale şi, desigur, cele mai bune condiţii. Pentru a creşte confortul celor care suferă, se lucrează de zor şi la extinderea ambulatoriului. Potrivit directorului spitalului, Alina Dan, proiectul este, în prezent, în faza de săpat, cofrat şi totul este pregătit pentru noua fundaţie. „Muncitorii lucrează zilnic, dar mai durează până când vom realiza acest obiectiv. La ce ne referim? Pe scurt, este vorba de o extindere la construcţia pavilionului B, cu un ambulatoriu de specialitate, pe fonduri europene. Vom avea aici o clădire cu două etaje, unde vor fi recompartimentate toate cabinetele medicale din cadrul ambulatoriului spitalului, cu toate specialităţile cu care noi funcţionăm şi pe secţii. Vom avea de toate: Chirurgie, Neurologie, Ortopedie, ORL etc. Este un proiect demarat încă din 2017, de când am fost numit manager. Facem acest lucru pentru că orice evoluţie este necesară, iar noi nu facem altceva decât să înnoim şi să aducem un plus de valoare activităţii pe care o desfăşurăm, printr-o clădire nou construită, prin dotări la un nivel actual. În ceea ce privește proiectul, acesta trebuie finalizat până la sfârşitul anului 2023”, a subliniat managerul.





Spaţiul va fi dotat cu aparatură modernă

Obiectivul proiectului vizează creşterea accesibilităţii serviciilor de sănătate, comunitare şi a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace şi izolate, din municipiul Mangalia. Scopul proiectului este de a asigura servicii medicale de calitate, în regim ambulatoriu, în contextul actual, în care ambulatoriul din Spitalul Municipal Mangalia deserveşte atât zona urbană, cât şi zonele rurale învecinate, cuprinzând o populaţie totală de circa 60.000 de locuitori, număr care se poate dubla în sezonul estival.

Conducerea Spitalului Municipal Mangalia intenționează ca pe viitor să doteze noul ambulatoriu cu aparatură modernă, necesară desfășurării actului medical, în condiții optime. Accesul se va face atât auto, cât și pietonal din strada George Emil Palade, iar la nivelul parterului vor fi amenajate 15 locuri de parcare. „Prin acest proiect, se vizează dezvoltarea infrastructurii de sănătate, la nivel județean și creșterea accesului populației la serviciile medicale de specialitate”, au subliniat reprezentanții spitalului. Astfel, vor fi achiziționate un aparat de radiologie digitală cu stație de stocare și procesare dicom și imprimantă filme, un aparat de radiologie cu un post grafie, un aparat tip SUDOSCAN pentru diagnosticul precoce și monitorizarea neuropatiei autonome periferice. De asemenea, se va propune contractarea, din aceleași fonduri UE, a echipamentelor RMN, CT și mamograf, necesare diagnosticării diferitelor afecțiuni, precum și alte dispozitive de tehnică medicală de ultimă generație, folosite în cabinetele de specialitate.



Chiar dacă activitatea se va extinde, nu va mai fi nevoie de personal, asta în condiţiile în care spitalul dispune de un număr de 468 de angajaţi. Mai mult decât atât, unitatea sanitară a primit, de curând, şase tiruri de materiale sanitare, echipamente, dezinfectanţi, care i-ar acoperi necesarul multă vreme de acum înainte. „În aceste condiţii, nu va mai trebui să investim în echipamentele medicale, totoşi, halatele de unică folosinţă, care mănâncă cei mai mulţi bani, de obicei”, a adăugat directorul. Cele 40 de tone de echipamente de protecţie, dezinfectanţi şi alte produse specifice, achiziţionate printr-un proiect cu bani europeni le sunt suficiente pe o perioadă de aproximativ cinci ani, astfel că fondurile economisite în această perioadă vor fi folosite pentru alte lucruri extrem de necesare pacienţilor, cum ar fi dispozitive medicale, medicamente, dar şi investiţii în modernizarea unităţii medicale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5251 secunde