S-a turnat placa pentru fundaţie. Lucrările la ambulatoriul Spitalului Municipal Mangalia avansează

1284

Articole de la același autor

Spitalul Municipal Mangalia, înfiinţat în urmă cu peste 40 de ani, acordă, la acest moment, asistenţă medicală pentru zeci de mii de persoane, care trăiesc atât în oraş, cât şi în localităţile arondate.

Pentru a veni în ajutorul acestor oameni, pentru a-i putea investiga, trata, este nevoie de condiţii cât mai bune. Din acest motiv, se lucrează, de zor, la extinderea ambulatoriului unităţii sanitare, care constă în construirea unui corp nou de clădire, legat, desigur, de clădirea existență a spitalului prin intermediul unui corp de legătură. Este vorba despre o clădire cu două etaje, dispuse pe o suprafaţă totală construită de 1.731mp, iar suprafața totală desfășurată este de 10.262 mp.



La acest moment, ne-a declarat directorul instituţiei, Alina Dan, se toarnă deja placa pentru fundaţie şi se speră ca lucrările să se desfăşoare conform graficului, astfel încât acestea să se finalizeze până la sfârşitul anului 2023.

„Acest nou corp de clădire este foarte important, în măsura în care ne ajută, mai ales la nivel de comunitate. În plus, pacienţii îşi pot efectua investigaţiile de care au nevoie, gratuit, cu trimitere de la medicul de familie. Acestora le vom oferi cele mai bune servicii şi aparatură de ultimă generaţie, pe toate specializările”, a declarat managerul, pentru „Cuget Liber”.



Cu privire la noua construcţie, menţionăm că extinderea la construcţia pavilionului B, cu un ambulatoriu de specialitate, este realizată pe fonduri europene. Cum spuneam, vizavi de spital, va exista o altă clădire nouă, cu două etaje, unde vor fi recompartimentate toate cabinetele medicale din cadrul ambulatoriului spitalului, cu toate specialităţile.



Obiectivul proiectului vizează creşterea accesibilităţii serviciilor de sănătate, comunitare şi a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace şi izolate, din municipiul Mangalia. Aşadar, în momentul în care lucrările vor fi finalizate, accesul se va face atât auto, cât și pietonal din strada George Emil Palade, iar la nivelul parterului vor fi amenajate şi locuri de parcare. Bineînţeles, cabinetele vor fi dotate pe măsură, cu aparatură nouă şi chiar un aparat de radiologie digitală cu stație de stocare și procesare dicom și imprimantă filme, un aparat de radiologie cu un post grafie, un aparat tip Sudocan pentru diagnosticul precoce și monitorizarea neuropatiei autonome periferice. De asemenea, vor exista aparate pentru RMN, CT și mamograf, necesare diagnosticării diferitelor afecțiuni, precum și alte dispozitive de tehnică medicală ultraperformante, folosite în cabinetele de specialitate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.484 secunde