O inaugurare cu strigăt de ajutor. Ambulatoriul Spitalului Medgidia are urgent nevoie de medici

965

Articole de la același autor

Spitalul Municipal Medgidia a fost înființat în urmă cu 58 de ani de către Consiliul Popular din acea vreme, suprafața amplasamentului având un total de 50.000 mp, din care 17.000 mp destinați strict spitalului. Acesta a fost conceput ca un complex funcțional și arhitectonic reprezentat de spital și de ambulatoriul de specialitate. În prezent, funcționează doar cu partea de spital, dar în scurt timp se speră ca și ambulatoriul să fie redeschis, după ani de zile de întrerupere a activității. Când va fi deschis, precizează conducerea instituției, va fi nevoie de cel puțin 50 de medici, deci se așteaptă cu nerăbdare deblocarea posturilor de la Ministerul Sănătății.





Totuși, veștile bune nu întârzie să apară. După ce ani de zile Spitalul Municipal Medgidia a funcţionat fără un ambulatoriu de specialitate, iată că, în scurt timp, locuitorii zonei vor putea beneficia de asistenţă medicală într-un spaţiu nou, complet reabilitat. Noul ambulatoriu, în curs de organizare, va avea cabinete în specialitățile: Cardiologie, Nefrologie, Ortopedie și Traumatologie, Urologie, Boli Infecțioase, Psihiatrie, Dermatovenerologie, compartiment endoscopie digestivă, laborator de radiologie și imagistică medicală. Potrivit managerului unităţii sanitare, dr. Dorel Oprea, pe 18 iunie este așteptată la sediu delegaţia din Turcia care i-a sprijinit în vederea realizării acestui obiectiv şi speră ca inaugurarea să se poată face în luna iulie. „Le vom oferi pacienţilor toate serviciile de care au nevoie, pe toate specialităţile. Avem un ambulatoriu integrat şi vom încerca să facem un program astfel încât să le oferim oamenilor consultaţii de dimineaţa până seara. S-a lucrat câţiva ani la acest ambulatoriu. Pandemia a întârziat lucrările, venirea aparaturii... După aceea, vom demara şi proiectul de reabilitare a clădirii spitalului, care este construit în 1965, iar de atunci au fost realizate numai lucrări mici de renovare, dar suntem în anul 2023”, a declarat directorul, pentru „Cuget Liber”.




Referitor la deficitul de medici, acesta există în continuare, a precizat dr. Oprea. Între timp și-au mai început activitatea un medic anestezist și un chirurg, dar tot este lipsă de personal. „Așteptăm deblocarea posturilor promise. La noi, dacă pornește și ambulatoriul, cred că va fi nevoie de 50 de medici, având în vedere că această clădire nu a mai funcționat de ani de zile. Eu, chiar dacă vreau să integrez aici personal, integrez ce am în spital, medici de pe Chirurgie, Obstetrică-Ginecologie, Neurologie, Interne, Pediatrie. În rest, Urologie, Nefrologie, Infecțioase, Psihiatrie, Dermatologie, Endocrinologie etc, toate aceste specialități noi nu le-am avut până acum. Din păcate, în ultimii ani, populația Medgidiei a cam bătut drumul Constanței, deci dorința mea este să blochez plimbările, oamenii să aibă aici tot ce le trebuie. În prezent, problema noastră cea mai mare este Cardiologia, unde, în continuare, nu avem niciun medic”, a adăugat managerul. Tot în sprijinul bolnavilor, spitalul a deschis, de curând, blocul materno-fetal, care a fost reabilitat cu ajutorul Ambasadei Statelor Unite, la standarde europene. 





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2986 secunde