Aproape 900 de milioane de lei, alocați șomerilor din categoriile vulnerabile

114
Aproape 900 de milioane de lei, alocați șomerilor din categoriile vulnerabile - anofm-someri-1706459330.jpg

Articole de la același autor

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) dispune de un buget de 896 de milioane de lei pentru susținerea angajării șomerilor din categorii vulnerabile, cu acces dificil pe piața muncii, pentru anul în curs.

Este vorba despre șomeri cu vârsta de peste 45 de ani, părinți unici susținători ai familiilor monoparentale, tineri de până la 29 de ani, persoane cu dizabilități, absolvenți fără experiență și șomeri de lungă durată potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.


„Înregistrăm un record al numărului de salariați. La acest lucru contribuie și programe precum cel derulat de ANOFM privind angajatorii care încadrează șomeri din categorii vulnerabile. Se reușește astfel incluziunea socială reală, prin accederea acestor persoane în primul rând la locuri de muncă. Vom continua să implementăm politici de formare și ocupare care să răspundă nevoilor angajatorilor și venim, în același timp, și în sprijinul categoriilor vulnerabile”, a declarat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu.

Astfel, până la până la sfârșitul lunii mai, vor fi încheiate convențiile aferente solicitărilor eligibile depuse de către angajatori pentru aproximativ 32.000 de șomeri încadrați în muncă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5081 secunde