Peste 20.000 de cetățeni ucraineni își caută de muncă în România

583
Peste 20.000 de cetățeni ucraineni își caută de muncă în România - anofm-1704814886.jpg

Articole de la același autor

În evidențele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), un total de 21.005 de cetățeni ucraineni s-au înregistrat până în momentul de față pentru a beneficia de servicii de informare, consiliere profesională și de mediere a muncii.

Cei mai muți cetățeni ucraineni s-au înregistrat în județul Constanța, mai exact un număr de 5.129. Constanța este urmată de municipiul București (4.976), județul Ilfov (1.733), județul Brașov (1.361), județul Maramureș (1.244) și județul Suceava (803). De asemenea, ca urmare a serviciilor de ocupare oferite de ANOFM, au fost încadrați pe piața muncii 2.735 de cetățeni ucraineni.

Principalele meserii ale cetăţenilor ucraineni ocupaţi sunt de confecţioner cablaje auto, specialist în industria auto, confecţioner în indutria textilă, muncitor în domeniul construcțiilor, şofer și posturi din industria Horeca. Până în prezent, 622 de angajatori și-au arătat disponibilitatea de a încadra în muncă cetățeni ucraineni, declarând 5.673 locuri de muncă vacante disponibile și pentru aceste persoane. Domeniile principale de activitate pentru locurile de muncă vacante declarate de angajatori sunt: restaurante, hoteluri și alte facilități de cazare similare, coafură și alte activități de înfrumusețare, fabricarea pâinii și fabricarea prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie.

În acest sens, cele mai multe locuri de muncă oferite de angajatori sunt pentru posturile de muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor, ambalator manual, manipulant mărfuri, bucătar și muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5396 secunde