Aproape 20.000 de ucraineni figurează în evidențele forței de muncă din România

228
Aproape 20.000 de ucraineni figurează în evidențele forței de muncă din România - ucraineni-anofm-1699807510.jpg

Articole de la același autor

Evidențele agențiilor teritoriale din subordinea Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) înregistrează, în acest moment, un număr de 19.808 cetățeni ucraineni care beneficiază de servicii de informare, consiliere profesională și de mediere a muncii.

Cei mai mulți cetățeni ucraineni refugiați care s-au înregistrat în evidenţele AJOFM/AMOFM București au fost în judeţele București (4.795), Constanța (4.674) și Ilfov (1.639). De asemenea, ca urmare a serviciilor de ocupare oferite de ANOFM, 2.306 cetățeni ucraineni au fost încadrați pe piața muncii din țara noastră.

Principalele meserii ale cetăţenilor ucraineni ocupaţi sunt de confecţioner cablaje auto, specialist în industria auto, confecţioner în indutria textilă, muncitor în domeniul construcțiilor, şofer și meserii din industria HoReCa. În România, un număr de 553 de angajatori și-au arătat disponibilitatea de a încadra în muncă cetățeni ucraineni, declarând 5.311 locuri de muncă vacante disponibile și pentru aceste persoane. Principalele domenii de activitate pentru locurile de muncă vacante declarate de angajatori sunt: restaurante; fabricarea de mobilă; fabricarea altor articole de îmbrăcăminte; construcția de ambarcațiuni sportive și de agrement; tăierea și rindeluirea lemnului; fabricarea altor produse din cauciuc; fabricarea încălțămintei; fabricarea altor fire și cabluri electrice și electronice.

În acest sens, cele mai multe locuri de muncă oferite de angajatori sunt pentru: muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor; ambalator manual; confecționer-asamblor articole din textile; sudor și muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3479 secunde