Aproape 20.000 de cetățeni ucraineni figurează în evidențele Forței de Muncă din România

563
Aproape 20.000 de cetățeni ucraineni figurează în evidențele Forței de Muncă din România - ucraineni-1697636735.jpg

Articole de la același autor

În evidențele agențiilor teritoriale din subordinea Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) figurează, la ora aceasta, nici mai mult, nici mai puțin de 19.647 de cetățeni ucraineni.

Cei mai mulți cetățeni ucraineni refugiați înregistrați în evidenţele Forței de Muncă din țara noastră au fost în judeţele București (4.788), Constanța (4.674) și Ilfov (1.595). Ca urmare a serviciilor de ocupare oferite de ANOFM, au fost încadrați 2.190 de cetățeni ucraineni. Principalele meserii ale cetăţenilor ucraineni ocupaţi sunt de confecţioneri cablaje auto, specialist în industria auto, confecţioner în indutria textilă și muncitor în domeniul construcțiilor. Dintre angajatori, 531 și-au arătat disponibilitatea de a încadra în muncă cetățeni ucraineni. Aceștia au pus la dispoziție 5.239 locuri de muncă vacante pentru ucrainenii care vor să muncească în România. Principalele domenii de activitate pentru locurile de muncă vacante declarate de angajatori sunt restaurante, fabricarea de mobilă, fabricarea altor articole de îmbrăcăminte și construcția de ambarcațiuni sportive și de agrement. În acest sens, cele mai multe locuri de muncă oferite de angajatori sunt pentru: muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor; ambalator manual; confecționer-asamblor articole din textile și sudor.

Cetățenii ucraineni pot fi încadraţi în muncă fără avizul de angajare, pot beneficia și de măsuri de stimulare a ocupării forţei de muncă, precum şi de protecţie în cadrul sistemului asigurărilor pentru şomaj. Singura condiție o reprezintă înregistrarea la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7861 secunde