Se caută noi instrumente de intervenție pe piaţa forței de muncă

154
Se caută noi instrumente de intervenție pe piaţa forței de muncă - ocupare-1693150783.jpg
Activitatea Serviciului Public de Ocupare, problemele cu care se confruntă structurile teritoriale ale Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), principalele direcții de dezvoltare a serviciilor oferite sunt principalele subiecte abordate în cadrul ultimei întâlniri a ministrului Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, cu conducerea ANOFM, directorii agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă și ai centrelor de formare profesională.

„Agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă sunt instituții importante care intră în contact nemijlocit atât cu angajatorii, cât și cu forța de muncă. Sunt instituții active pe piața muncii și îmi doresc să îmbunătățim calitatea serviciilor oferite. Știu că pentru acest lucru e nevoie de resurse, iar eu îmi doresc să sprijin ANOFM din toate punctele de vedere, căci rezultatele muncii acestei instituții se văd direct în economie”, a declarat ministrul.

Aceasta a subliniat că este nevoie de o mai mare apropiere de beneficiarii serviciilor ANOFM și de găsirea de noi instrumente de intervenție pe piaţa forței de muncă. Totodată, cursurile de formare profesională trebuie adaptate astfel încât să răspundă cerințelor angajatorilor care se confruntă cu o acută lipsă de personal calificat.

La rândul său, Florin Cotoșman, președintele ANOFM a evidențiat importanța activității ANOFM atât din perspectiva serviciilor oferite persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și angajatorilor, cât și din perspectiva proiectelor cu finanțare europeană pe care ANOFM și structurile sale teritoriale le implementează.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4985 secunde