Vești bune pentru tineri. Vouchere de formare profesională, acordate de stat

340
Vești bune pentru tineri. Vouchere de formare profesională, acordate de stat - vouchere-formare-profesionala-1706528481.png

Articole de la același autor

Guvernul pregătește introducerea unor vouchere de formare profesională pentru tineri. Conform ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, voucherele vor varia de la 2.420,19 de lei către suma maximă de 9.617,62 de lei.

Costul maxim al serviciilor de formare profesională care vor putea fi decontate prin utilizarea cupoanelor pentru formare profesională va depinde de tipul și/ sau nivelul cursului de formare profesională (curs de calificare/recalificare, curs de inițiere/ specializare/ perfecționare/ recunoaștere la nivel de întreprindere). De asemenea, valoarea cupoanelor de formare profesională va fi în funcție de întinderea ajutorului acordat și de numărul angajaților beneficiari. Ajutorul acordat nu va depăși, de regulă, procentul de 50% din valoarea costului programului, cu anumite excepții.

Noile vouchere, denumite cupoane pentru formare profesională, vor putea fi utilizate doar la furnizorii de formare profesională agreați de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă și doar pe teritoriul României. Acestea se vor folosi în termenul de valabilitate și doar în scopul pentru care au fost acordate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8269 secunde