Cum poți să primești pensia în străinătate

416
Cum poți să primești pensia în străinătate - pensie-1339537493.jpg
Pensionarii români stabiliți în străinătate își pot primi pensia pe teritoriul statului de domiciliu sau reședință. Ei trebuie doar să transmită Casei Județene de Pensii de care aparțin numărul contului în care să le fie virați banii.

Astfel, în a doua jumătate a fiecărei luni, casele teritoriale de pensii vor efectua transferurile de pensii în valută prin Citibank România. În două zile lucrătoare de la data inițierii plăților, fiecare beneficiar își va putea ridica pensia, diminuată cu toate costurile de transfer ce pot apărea, de la banca unde își are deschis contul personal din țara de domiciliu sau de reședință, după caz.

Potrivit statisticilor Casei Naționale de pensii și Alte Drepturi de Asigurări Sociale, numărul total estimat al pensionarilor care locuiesc în străinătate este de 30.000 de persoane. Din aceștia, cei mai mulți se află în Germania, aproximativ 10.000, în jur de 5.000 stau în Austria, 4.000 în Ungaria, 3.000 în Italia, 2.000 în Statele Unite ale Americii și alți aproximativ 5.000 în alte state. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4499 secunde