Veterinarul pe recepție

În vacanță, cu animalul de companie…

329
În vacanță, cu animalul de companie… - labradorretriever121-1339194201.jpg
"Se cer multe acte dacă vrei să pleci în vacanță cu un animal de companie? Eu am un Labrador, pe care nu sunt dispus să-l las pe mâna străinilor, vreau să-l iau cu mine". (Mihnea Suciu).

Dacă doriți ca animalul de companie să vă însoțească în vacanța programată în străinătate, medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu vă avertizează că aveți o serie de formalități de îndeplinit. Totul, din cauză că legislația europeană prevede o serie de condiții pentru transportul animalelor de companie dintr-o țară în alta.
Vaccinul antirabic. Primul lucru de care va trebui să vă asigurați înainte de a pleca la drum este să verificați dacă vaccinul antirabic făcut câinelui mai este valabil. Apoi, ca să evitați orice neplăcere, puneți-i un microcip. Dispozitivul este foarte mic și poate fi implan-tat de medicul veterinar fără probleme. Este important și necesar, întrucât conține datele dumneavoastră, iar în cazul pierderii sau furtului animalului, cu siguranță aceste elemente vă pot ajuta să-l recuperați mai ușor.
Nu uitați de pașaport! Document indispensabil dacă ieșiți din țară alături de animal, pașaportul se eliberează tot la cabinetul veterinar, odată cu carnetul de sănătate al animalului, certificatul medical antirabic și un act care să dovedească efectu-area tuturor vaccinurilor obligatorii.
Dacă vă veți deplasa cu mașina personală, veți fi nevoit să faceți opriri mai multe, din cauză că mulți câini mor anual din cauza sufocării în mașini. În cazul în care veți călători cu avionul, să anunțați compania aeriană despre intenția dumneavoastră, întrucât fiecare companie are condițiile sale pentru deplasarea clienților cu animalele de companie. De regulă, se cere ca animalul să fie transportat într-o cutie sau cușcă sigură.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6682 secunde