Medicul de gardă

Copiii mici pot să bea apă de la frigider?

544
Copiii mici pot să bea apă de la frigider? - 8iuniemedicul2-1339189273.jpg
"Este sănătos ca un copil de cinci ani să bea apă de la frigider? Iarna, i-am mai dat vitamine pentru imunitate. Vara, cu ce să-l ajut să fie mai rezistent, deja am dat drumul la aerul condiționat în mașină, bea apă rece, vrea la plajă…" (Sofia Minga).

Oricât de mult le-ar plăcea copiilor apa rece sau o băutură ținută la frigider, dr. Chirața Blacioti, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Homeomed, consideră că părinții nu trebuie să cedeze insistențelor acestora. Dimpotrivă, ar trebui să facă un efort și să le explice, de la cele mai fragede vârste, că nu băuturile reci ajută la răcorirea organismului, ci mai degrabă cele calde. Este adevărat că majoritatea oamenilor obișnuiesc să bea apă de la frigider, și nu doar în timpul verii!, obicei pe care și copiii îl imită, însă medicul nu recomandă, sub nicio formă apa de la frigider pentru hidratarea celor mici. O cană cu ceai călduț, simplu sau cu puțină lămâie, este cel mai eficient răcoritor. Iar apa consumată, fie și pe caniculă, trebuie să fie la temperatura camerei, pentru a nu-i dăuna micuțului.
Referitor la creșterea "imunității de vară", pe lângă un consum zilnic de legume și fructe (de regulă, nu se recomandă înghițirea de vitamine atâta timp cât funcționează din plin… farmacia naturală), de mare ajutor sunt remediile homeopate, care nu dau dependență. Dar nici acestea nu trebuie luate fără recomandarea medicului.
Cât privește expunerea la soare, trebuie respectate cu strictețe orele recomandate. Apoi, să se folosească o cremă cu protecție solară specială pentru copii, care să fie aplicată în mai multe straturi și de fiecare dată când copilul iese din apă. Ignorând asta, din prieten, soarele poate deveni cel mai aprig inamic al sănătății copilului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 Iunie 2012
Stire din Sănătate : Cireșele, recomandate copiilor anemici
Sâmbătă, 02 Iunie 2012
Stire din Sănătate : Pui copt cu caise
Pagina a fost generata in 0.3764 secunde