Cum puteți să vă plătiți impozitele fără să vă deplasați la ghișeele SPIT

443
1
Cum puteți să vă plătiți impozitele fără să vă deplasați la ghișeele SPIT - taxe-1363107906.jpg
Pentru a evita aglomerările de la ghișeele agențiilor fiscale, Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța recomandă contribuabililor care doresc să-și achite datoriile către bugetul local și nu au de clarificat probleme legate de cuantumul taxei de habitat sau de efectuat alte modificări, să aleagă alte modalități de plată, fără a se mai deplasa la sediile instituției. 


În acest sens, contribuabilii se pot adresa oficiilor poștale din localitate, agențiilor Garanti Bank, stațiilor OMV din municipiu. De asemenea, pot plăti prin intermediul cardului bancar, pe site-ul instituției www. spit-ct.ro, secțiunea "Servicii online/Plata online a impozitelor" sau link-ul https://etax.spit-ct.ro unde se vor autentifica cu nume utilizator și parolă emise de către SPIT în urma unei cereri depuse online sau prin sistemul Internet Banking. Pentru acest sistem de plată, contribuabilii trebuie să aibă deschis un cont de Internet Banking.

Se pot face plăți și prin ordin de plată (OP), la banca unde aveți cont deschis, ori prin mandat poștal, de la orice oficiu poștal din țară. Datele de identificare ale contului de Trezorerie precum și codul IBAN, pentru plata cu OP sau prin mandat poștal se gă-sesc pe site-ul instituției www.spit-ct.ro.

"Atât la oficiile poștale, cât și la agențiile Garanti Bank sau la stațiile OMV, plata impozitelor și taxelor locale se poate efectua în baza actului de identitate, nefiind necesar a se prezenta înștiințarea de plată", explică directorul executiv al SPIT Constanța, Virginia Uzun.

Pentru plata integrală și cu anticipație a impozitelor și taxelor locale, până la expirarea primului termen scadent, respectiv până la data de 31 martie 2013, persoanele fizice beneficiază de o bonificație de 10% din impozitul pe clădiri, terenuri și mijloace de transport. Plata peste termenele scadente atrage după sine calcularea majorărilor de întârziere în cuantum de 2% pe lună sau fracție de lună. 


Comentează știrea

admirator
13 martie 2013
da, eo solutie buna

la posta, cardul etc.. dar daca ai de depus acte si facut rectificari de situatii, nu poti evita cozile savant regizate de la SPIT. Cateva ore bune tot pierzi acolo... Dar, de ce n-au mai venit plicurile cu impozitele pe anul acesta? sau se trimite preferential?

Articole pe aceeași temă

Marţi, 05 Februarie 2013
Stire din Politică-Administrație : "Primăria Constanța nu are datorii"
Pagina a fost generata in 1.3908 secunde