Cum se calculeaz─â punctajul mediu anual realizat de angaja╚Ťi

142
Cum se calculeaz─â punctajul mediu anual realizat de angaja╚Ťi - calcule-1638904455.jpg
Se apropie v├órsta de pensionare ╚Öi nu ╚Öti╚Ťi care sunt elementele utilizate la calculul viitorului venit? Persoanele interesate pot solicita caselor teritoriale de pensii, prin e-mail, transmiterea buletinului de calcul ╚Öi a anexelor care con╚Ťin informa╚Ťiile cu privire la stabilirea dreptului de pensie (date privitoare la activitatea ├«n munc─â). ├Än ceea ce prive╚Öte cuantumul pensiei, acesta se determin─â prin ├«nmul╚Ťirea punctajului mediu anual realizat de asigurat cu valoarea unui punct de pensie.

La r├óndul s─âu, punctajul mediu anual realizat de asigurat se determin─â prin ├«mp─âr╚Ťirea num─ârului de puncte rezultat din ├«nsumarea punctajelor anuale ale asiguratului, la num─ârul de ani corespunz─âtor stagiului complet de cotizare.

Potrivit reprezentan╚Ťilor Casei Na╚Ťionale de Pensii Publice, num─ârul de puncte realizat ├«n fiecare lun─â se ├«nsumeaz─â, iar prin ├«mp─âr╚Ťirea la 12 rezulta punctajul anual al asiguratului ├«n anul respectiv. Precic─âm c─â punctajul lunar se calculeaz─â prin raportarea c├ó╚Ötigului salarial brut sau, dup─â caz, a venitului lunar asigurat, care a constituit baza de calcul a contribu╚Ťiei de asigur─âri sociale. Aceste socoteli se fac raportat la c├ó╚Ötigul salarial mediu brut din luna respectiv─â, comunicat de Institutul Na╚Ťional de Statistic─â. Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3933 secunde