Cum se calculează taxa de tramă stradală

1339
2

Articole de la același autor

Contribuabilii persoane fizice sau juridice care circulă pe străzile din municipiul Constanța cu autovehicule concepute și construite pentru transportul de mărfuri datorează taxa de folosire tramă stradală. 

Taxa de folosire tramă stradală este stabilită în funcție de masa totală maximă autorizată. Astfel, pentru străzile de trafic ușor și mediu, mașinile de până la 2,5 tone inclusiv vor plăti 40 de lei pe lună sau 4 lei pe zi, între 2,5 și 3,5 tone inclusiv vor plăti 60 de lei pe lună sau 6 lei pe zi, iar pentru 3,5 până la 5 tone inclusiv vor plăti 90 de lei pe lună sau 9 lei pe zi. Pentru străzile cu trafic greu, la autovehiculele cu o masă între 5 și 10 tone taxa este de 150 de lei pe lună sau 15 lei pe zi, între 10 și 20 de tone se plătește 300 de lei pe lună sau 30 de lei pe zi și peste 20 de tone, inclusiv cap tractor, autotrenuri se plătește 600 de lei pe lună sau 60 de lei pe zi. 

"Pentru transporturile agabaritice speciale, se va aplica taxa corespunzătoare traficului greu de peste 20 tone multiplicată de trei ori, iar în cazul transporturilor agabaritice formate din mai multe platforme agabaritice, acestea se vor taxa separat. Vehiculele (remorci, platforme etc.) tractate de autovehiculele de marfă se taxează separat, în funcție de masa totală maximă autorizată", explică directorul executiv al Serviciului Public de Impozite Constanța, Virginia Uzun. 

Taxa de folosire tramă stradală poate fi achitată la toate ghișeele agențiilor fiscale ale SPIT, la cabinele de taxare situate la intrarea în municipiul Constanța, pe bd-ul I. C. Brătianu și la intersecția DN3C - bd-ul Aurel Vlaicu, precum și la toate stațiile publice OMV de distribuire a carburanților auto din municipiul Constanța. 

"Circularea fără a deține autorizație valabilă constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 250 lei și 1.000 lei pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată / masa încărcată maxim admisă din punct de vedere tehnic, cu excepția motocicletelor / masa încărcată maxim admisă din punct de vedere tehnic, cu excepția motocicletelor cuprinsă între 0 - 5 tone inclusiv, și cu amendă între 1.000 lei și 2.500 lei pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată / masa încărcată maxim admisă din punct de vedere tehnic, cu excepția motocicletelor / masa încărcată maxim admisă din punct de vedere tehnic, cu excepția motocicletelor peste 5 tone. Aplicarea sancțiunii nu înlătură însă obligația de plată a taxei", mai adaugă șeful SPIT. 

Formularul tipizat "Cerere pentru acordarea autorizației de circulație" poate fi descărcat și de pe site-ul instituției, www.spit-ct.ro, secțiunea "Persoane juridice" - "Documente declarare" - "Taxa tramă stradală". 

Comentează știrea

BrandonExole
16 noiembrie 2021
BrandonExole

Hi, I would like to meet you, come to my page https://bit.ly/30hKZCx

BrandonHeisy
16 noiembrie 2021
BrandonHeisy

Hi, I would like to meet you, come to my page https://bit.ly/30hKZCx

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1472 secunde