Cum se pregătesc voluntarii pentru situațiile reale

151
Cum se pregătesc voluntarii pentru situațiile reale - voluntari-1406738098.jpg

Articole de la același autor

În perioada 14 - 18 iulie, organi-zația nonguvernamentală Mare Nostrum, alături de alți 15 bene-ficiari ai proiectului, a participat la o sesiune de training ce a făcut parte din proiectul "Managementul voluntarilor de la A la Z", care a avut loc în Măguri Rătăcău, din județul Cluj.

În cadrul sesiunii de training (din perioada 14 - 18 iulie 2014), organizațiile beneficiare au avut ocazia să învețe cum să își coordoneze mai bine voluntarii, urmând o anumită succesiune de pași, care facilitează întreaga activitate, nu numai pentru coordonatori, cât și pentru voluntari.

Proiectul își propune să ofere informații generale și cunoștințe specifice referitoare la conținutul și modul de organizare și funcționare a unui sistem profesionist de ma-nagement al voluntarilor, să contribuie la înțelegerea rolului coordonatorului de voluntari în organizațiile participante, să dezvolte abilitățile necesare îndeplinirii cu succes a rolului de coordonator de voluntari, să ofere modele de instrumente și metode de lucru cu voluntarii.

"Proiectul «Managementul voluntarilor de la A la Z» are ca scop creșterea capacității organizaționale a 16 ONG-uri din România, prin intermediul eficientizării implicării voluntarilor în activitatea lor. Acesta se axează, totodată, pe promovarea toleranței și lupta împotriva discursului instigator la ură și a discriminării, în toate formele sale. Astfel, activitățile desfășurate în cadrul proiectului se vor concentra nu numai asupra formării, consultanței și a jobshadowing-ului voluntarilor, dar și prin organizarea, de către fiecare ONG beneficiar, a unei acțiuni publice comunitare care să contribuie la campania «No hate speech», inițiată de Consiliul Europei. Prin intermediul acestor acțiuni comunitare, fiecare ONG va avea ocazia de a pune în practică teoria celor nouă pași de management al voluntarilor dobândită la curs și de a-și dezvolta competențe relevante pentru ges-tionarea acestora", precizează Cecilia Pătrăhău, purtătorul de cuvânt al Mare Nostrum.

Proiectul "Managementul Voluntarilor de la A la Z" se derulează din luna aprilie 2014 până în luna martie 2015 și este finanțat prin Granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG în România. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Iulie 2014
Stire din Social : Educație pentru Marea Neagră
Miercuri, 02 Iulie 2014
Stire din Social : Mediul marin, în pericol
Pagina a fost generata in 0.3858 secunde