Cum se pregătește Mamaia pentru noul sezon estival

697
2
Cum se pregătește Mamaia pentru noul sezon estival - fotofondmamaia-1460045106.jpg

Articole de la același autor

Sezonul estival debutează oficial la 1 Mai, însă sărbătorile pascale coincid, anul acesta, cu minivacanța muncitorească, așa că operatorii din turism se așteaptă la un număr mare de turiști, mai ales că vremea se anunță caldă și frumoasă.

Pregătirile în Mamaia au început încă de astă iarnă, hotelierii fac angajări, restaurantele fac meniurile, iar autoritățile locale se ocupă de aranjarea stațiunii.

Viceprimarul cu atribuții de primar, Decebal Făgădău, le-a promis operatorilor economici din Mamaia și din Satul de Vacanță că stațiunea va fi gata la 20 aprilie. Deocamdată, muncitorii încă mai lucrează la igienizarea și refacerea spațiilor verzi. Se toaletează copacii, se curăță iarba, se plantează arbori și arbuști. Între timp, Primăria Constanța pregătește și noul Regulament al stațiunii Mamaia. Acesta va fi supus votului Consiliului Local de îndată ce va atinge forma finală.

"Regulamentul este absolut necesar. Există o senzație de bazar în stațiune, tocmai pentru că nu sunt elemente care să unească spațiile între ele. Ne trebuie o gamă cromatică unitară, un mobilier de calitate, agenții economici nu vor mai ieși necontrolat pe spațiul public, astfel încât zona de promenadă să nu mai fie spațiu de expoziție pentru mărfuri", a anunțat viceprimarul Decebal Făgădău.

Potrivit acestuia, vor fi echipe comune de control, formate din angajați ai pri-măriei, gardieni publici și firme private de pază și protecție. "Toți vor lucra după un regulament comun, care este în curs de elaborare. Aceste echipe nu vor fi vizibile prin prezență, ci prin rezultate", promite edilul.

Fără hărmălaie și haos

În ce privește regulamentul, acesta nu va fi aplicabil în totalitate încă de anul acesta, din cauza angajamentelor și contractelor care sunt încă în derulare.

"Nu veți mai vedea hărmălaie și haos, însă nici nu ne dorim o stațiune înghețată și eminamente pentru odihnă. Nu vom mai avea ponei, mașinuțe, biciclete, triciclete pe promenadă, unde să te plimbi. Vom avea unde să ne plimbăm, vom putea alege unde vrem să mâncăm, să ne facem cumpărăturile de sezon. Se reașează puțin lucrurile în ce privește autorizarea unor activități, cum ar fi clovni, biciclete, tonete de fructe și legume", a mai spus viceprimarul.

O stațiune mai curată și cu multă distracție

Schimbările vor fi vizibile mai ales la vară, în plin sezon estival, însă și pentru minivacanța de 1 Mai, autoritățile promit o stațiune curată și cu foarte multe evenimente.

"Îi invit pe toți românii să vină de 1 Mai la mare, indiferent de vârstă și buget. Vor avea ce să facă și în stațiune și în oraș. Vor găsi o stațiune curată, cu mai puține construcții în execuție, cu o grijă mai mare pentru detaliu. Mamaia și Constanța sunt o destinație sigură, cu oameni prietenoși și ospitalieri și turiștii nu se vor simți doar în siguranță, ci vor găsi și distracție și confort pe gustul tuturor", a completat Decebal Făgădău. 

Comentează știrea

Stahanov nu a murit
8 aprilie 2016
Stahanov traieste.Stahanov ne uimeste.

Stahanov s-a multiplicat in milioane de exemplare.Stahanov exista in fiecare dintre noi.Fiecare roman poarta in ranita sa un târnacop de stahanovist.(a spus Napoleon) Uite-l pe tovarasul Orlov ,viceprimarul cu atributii de primar,cum pregateste el litoralul in preajma campaniei electorale si in cinstea zilei de 1 Mai muncitoresc.Orlov stie carte.Orolov ne impresioneaza cu termeni care nici el nu-i intelege dar suna bine la prostime:accente verticale,gama cromatica unitara,elemente care sa uneasca spatiile intre ele,fluxuri financiare(a tras cu urechea la arhitecti).Am cazut in fund.Nu va puneti cu Orlov stahanovistul.Orlov este favorit in sondaje.Orlov se face ca nu-l cunoaste pe Nero,primarul care a dat foc orasului.Presa locala il aplauda.A murit Nero,traiasca tovarasul Orlov !

autor
8 aprilie 2016
Banii

Mamaia nu este Călimănești Căciulata , Mamaia sa ridicat pe distracție maximă și fete frumoase , nu pe relaxare , așa că ușor ușor Făgădău îngroapă stațiunea.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6686 secunde