Cum va fi vremea în prima săptămână de școală

195
Cum va fi vremea în prima săptămână de școală - 051acf1e6f3c454d7c9efa17e46ef42c-1694337758.jpg
În luna septembrie, vremea se menține la extreme. După ce s-au înregistrat temperaturi scăzute în termometre, în anumite zone ale țării, acum meteorologii transmit că, începând cu ziua de luni, 11 septembrie, temperaturile se vor apropia de un prag canicular.


Până la momentul actual, a fost înregistrată a treia vară cea mai caldă, luând în considerare istoria măsurătorilor pentru țara noastră. Elena Mateescu, directorul ANM, a precizat că începând cu ziua de luni, 11 septembrie 2023, prima zi de școală, se vor înregistra temperaturi ridicate în termometre. Mai cu seamă, temperaturile se vor situa între 33-34 de grade Celsius. Dat fiind faptul că ne apropiem cu pași repezi spre jumătatea lunii septembrie 2023, vremea se va menține caldă, iar în regiunile țării vor fi peste 25 de grade Celsius în termometre.


„Urmează o lună septembrie deosebit de caldă. Așa cum a și debutat cu valori de 33-34 de grade în primele zile. Cu siguranţă şi acest sfârșit de săptămână și chiar luni, prima zi de școală, va fi caracterizată din punct de vedere meteorologic printr-o vreme caldă, frumoasă, pentru că valorile de temperaturi la scara întregii țări se vor situa peste 25 de grade. (…) Vara va mai zăbovi până spre finalul lunii”, a spus Elena Mateescu, director ANM.


Deși ne aflăm în luna septembrie, temperaturile care se vor înregistra în termometre vor fi specifice verii.


La jumătatea săptămânii viitoare, vremea se apropie de pragul canicular, mai ales în partea de vest și sud a României. Vor fi în jur de 34 de grade Celsius în termometre. De altfel, regimul de precipitații va fi deficitar.


„Miercuri este posibil să ne apropiem de 34 de grade în partea de vest și sud a țării, ne apropiem de pragul unei zile de caniculă. Dar din punct de vedere al regimului de precipitații este în continuare un deficit”, a adăugat directorul ANM, la Antena 3 CNN.


Seceta pedologică va fi, în continuare, puternică, a mai transmis Elena Mateescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4443 secunde