Cum vă puteți înscrie în audiență la Avocatul Poporului

464
Cum vă puteți înscrie  în audiență  la Avocatul Poporului - avocatulpoporului-1468253833.jpg
Dacă aveți probleme juridice și nu mai știți cui să vă adresați, puteți apela la Avocatul Poporului. Miercuri, pe 20 iulie, reprezentanții Biroului Teritorial Constanța al Avocatului Poporului acordă audiențe cetățenilor din Medgidia și Cernavodă, la ora 9,00, respectiv ora 11,00. Înscrierile se pot face la numărul de telefon 0241/550.544.

"Instituția Avocatul Poporului are drept scop apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor în raport cu autoritățile publice. Acordarea audiențelor este gratuită, iar petițiile adresate instituției Avocatul Poporului sunt scutite de taxă de timbru. Orice persoană publică care se consideră lezată într-un drept al său de către o autoritate publică, cum ar fi primării, prefecturi, Case de Pensii, servicii, oficii, inspectorate, cu excepția autorității judecătorești, se poate adresa instituției Avocatul Poporului", explică Felicia Nedea, expert coordonator al Biroului teritorial Constanța al Avocatului Poporului.

Potrivit acesteia, în audiențe se pot depune și petiții sau cereri, care trebuie să cuprindă informații complete referitoare la datele de identificare ale persoanei lezate, drepturile și libertățile încălcate, faptele invocate, descrierea lor, autoritatea reclamată, dovada întârzierii sau refuzul administrației publice de a soluționa cererea, mențiunea obligatorie dacă petiția face obiectul unei cauze aflate pe rolul instanței judecătorești sau dacă a format obiectul unei judecăți, precizarea autorităților publice care au fost sesizate anterior. Totodată, la cerere, se vor anexa actele doveditoare, în copie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8515 secunde