Cum vrea RADET să-i convingă pe constănțeni să nu se debranșeze

1361
6

Articole de la același autor

RADET caută să-i convingă pe constănțeni să nu se mai debranșeze de la sistemul centralizat de încălzire. Recent, conducerea Regiei Autonome de Distribuire a Agentului Termic Constanța a invitat la discuții reprezentanții Uniunii Asociațiilor de Proprietari,
pentru a-i face să înțeleagă că debranșarea nu este o soluție și că s-ar putea întoarce împotriva lor. 


O delegație formată din președintele UAP, Florica Ganea, ing. Nicolae Stan, expert tehnic UAPC și ing. Ioachim Vasile Hârsescu, vicepreședinte cu probleme tehnice UAPC, s-a întâlnit, zilele trecute, cu directorul general al RADET, Liviu Popa, și cu directorul economic Eugen Ionescu. 


Directorul Popa a subliniat îngrijorarea RADET vizavi de valul de debranșări, cu mult peste cel prognosticat. Potrivit acestuia, proprietarii apartamentelor nu sunt bine informați cu privire la costurile reale ale instalării de centrale termice de apartament, în sensul că, pe lângă costul redus al facturii de încălzire, trebuie să se aibă în vedere și amortizarea investiției, întreținerea centralei, creș-terea prețului gazelor naturale, cât și anunțata taxă de mediu care va fi plătită de fiecare deținător de centrale. 


Supărați că e prea scumpă căldura 
Reprezentanții UAPC au arătat că principalul motiv al debranșărilor îl constituie costul exagerat al energiei termice, cât și întârzierea cu care vine apă caldă la anumite ore. 


"Cine este hotărât să se debranșeze se va debranșa indiferent de costuri, deoarece ei au în vedere în primul rând costul redus al energiei termice și procedura de debranșare pe care RADET a complicat-o nu face decât să incite la o și mai mare hotărâre să se debranșeze, chiar ocolind procedura legală, care este și costisitoare și, după părerea lor, inutilă", este de părere Florica Ganea.
 
Reprezentanții UAPC au insistat să se reanalizeze procedura de debran-șare în sensul de a o face mai puțin costisitoare și mai simplă, având în vedere că persoanele care vor să se debranșeze o vor face oricum. 


"Primăria Constanța are în program modernizarea sistemului centralizat de încălzire, ceea ce va duce la reducerea prețului energiei termice și proprietarii de apartamente vor dori să revină la RADET. 


În același timp, RADET dorește să vină în întâmpinarea locatarilor cu noi servicii de asistență tehnică pentru situații de avarie, cât și pentru re-partizarea cheltuielilor cu asigura- rea încălzirii", a mai spus directorul Liviu Popa.


Comentează știrea

ath
1 iulie 2015
Adio și-un praz verde !

Domn Popa,raul a fost facut.Pretiosule,"este greu să vii după Radu Mazăre la conducerea partidului, este greu să atingi performanțele lui...",ca sa citez din clasicii partidului.Domn Popa,gura bate fundul.Pentru ca voi RADET-ul si titanul,nepretuitul Mazare ati divizat orasul in posesori de "gipane" /BMW-uri si sarmani,in patrioti si in "băsei",ati ajuns unde meritati.Niciun "băsel" nu este dispus sa plateasca o gigacalorie mai scumpa ca sa castigati voi mai multe voturi de la "sarmani".Domn Popa,prin anul 2011,intr-un comentariu postat aici l-am avertizat pe Mazare ca se apropie ziua cand va dormi incaltat cu bocancii in pat,cu basca pe cap si cu valiza de alarma la usa.Mazare nu a crezut si a spus in gandul lui ca sunt un "băsel" nenorocit.Uite ca am avut dreptate.Pentru dumneata am o veste trista.In maxim un an de zile,pana la alegeri vei avea "colindători" la ușa,fix la ora patru dimineata.Deșteptareaa.....si la vorbitor !

Sindbad
1 iulie 2015
Invarteala in jurul cozii...

Atata vreme cat unii vor trebui sa plateasca si costurile altora, (asa zisa subventie) mai direct, ia de la unul si da la altul, ii vor face pe cei dintai sa se debranseze ptr a plati exact ce consuma, indiferent de costul debransarii. Simplu. RADET-ul o sa ramana cu aia mandri ca sunt romani, mergand spre faliment, sa nu se simta RATC-ul stingher. Amanarea retehnologizarii, ca urmare a lipsei banilor, investitiilor taiate, continuarea pomenilor in cardasie cu primaria, va accelera acest proces de dus in cap...

de regim mazare
1 iulie 2015
15 ani

au distrus tot ce se putea distruge in Constanta. Dincolo de cei cativa ticalosi care au sifonat, radet-ul e o poveste trista pentru toata lumea. Falimentul e evident, numai cine nu vrea sa-l vada nu-l vede. O buna parte din constanteni s-au trezit si il vad, dovada numarul record de cereri de debransare. Nu e o solutie usoara, dar e singura solutie.

de regim mazare
1 iulie 2015
15 ani

Nenorocirea e ca odata debransat nu ai scapat de tot de problema. Primaria subventioneaza radet-ul, e vorba de subventia cu dedicatie pentru "nevoiasi". Pe masura ce oamenii pleaca din sistem, si o fac intr-un ritm accelerat, radet-ul se trezeste ca ramane doar clienti "nevoiasi" prin urmare va avea nevoie de subventii uriase pentru a tine pravalia deschisa macar pana la alegeri in primavara - caci soarta radet-ului e deja pecetluita, iar pierderile imense il vor trimite in faliment. Bani la bugetul primariei nu sunt, intrebarea e de unde taie ? Isi permite sa lase radet-ul in faliment si pe "nevoiasi" in frig? Nu cred, asa ca tot pe noi cade beleaua.

k
1 iulie 2015
s

Va urez un grabnic faliment.Sa va plateasca facturile tiganii si toti cocalarii.

Catalin
2 iulie 2015
Debransare de la RADET

Locuiesc pe HORTENSIEI ( T. NORD0 si vreau sa va spun ca probleme cu apa calda sunt de cand s-a montat gigacalorimetrul si returul apei calde nu mai exista. Dupa multe sesizari facute la radet in privinta lipsei de apa calda ni s-a spus ca radet este responsabil pana la gigacalorimetru. Punctul termic la care suntem conectati nu face fata la cerintele actuale , nu este automatizat si nici personal de serviciu in pct termic nu exista in permanenta , acesta trebuind sa deserveasca in acelasi timp mai multe pct termice. Ca atare am hotarat sa-mi instalez centrala termice proprie si sunt f multumit. Sa ramana la radet subventionatii si asistatii sociali iar noi sa platim doar ce consumam.Exista un vid de legislatie in privinta debransarii, proceduri greoaie si costisitoare financiar.Ar trebui simplificata procedura de debransare dar alesii nostri se ocupa cu alte treburi.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8515 secunde