Cursuri de acvacultură a midiilor, la Constanța

414

Articole de la același autor

Acvacultura midiilor este un subiect extrem de interesant pentru foarte mulți constănțeni. Tocmai de aceea, astăzi, la ora 9.00, debutează lucrările cursului de instruire privind acvacultura acestora, organizat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină "Grigore Antipa" din Constanța.

Acțiunea se va desfășura în colaborare cu Comisia Generală pentru Pescuit la Marea Mediterană și Marea Neagră (GFCM), în cadrul Centrului Demonstrativ pentru Acvacultură la Marea Neagră. Potrivit directorului centrului, Simion Nicolaev, Centrul Demonstrativ de Acvacultură de la Constanța își desfășoară activitatea în două module.

Ca urmare, centrul demonstrativ de producție pentru midii stă la baza activităților de training în domeniul mitiliculturii la litoralul românesc, iar în perioada 17 - 28 septembrie, se va desfășura primul curs de instruire în acest sens.

"Modulele cursului (atât teoretice, cât și practice) acoperă toate aspectele din ciclul de producție: biologia și ecologia speciei Mytilus galloprovincialis (midia); furnizarea de puiet și colectarea de larve din mediul natural; tehnologii de creștere și manevrare a midiilor etc. Cursanții reprezintă instituții din Bulgaria, Georgia, Turcia, Ucraina și România, iar lectorii sunt experți ai INCDM", a precizat directorul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5449 secunde