Progres rural

Cursuri de antreprenoriat pentru 100 de șomeri de la țară

159
Cursuri de antreprenoriat pentru 100 de șomeri  de la țară - cursurideantreprenoriat-1396284318.jpg

Articole de la același autor

100 de persoane din șase localități din județul Constanța au avut ocazia să învețe cum să-și deschidă o afacere și să folosească un computer în activitatea antre-prenorială. Este vorba despre proiectul "Progres rural", derulat de S.C. Project Management Solutions S.R.L., în parteneriat cu Centrul Regional de Resurse pentru Organizații Neguvernamentale - Centras Constanța, S.C. CEPECA Consulting Center S.R.L. și Primăria comunei Tortomanu. 
Obiectivul general al proiectului a urmărit creșterea capacității de ocupabilitate a persoanelor din șase comunități rurale situate în centrul Dobrogei în domenii non-agricole, caracterizate prin lipsa unei activități lucrative sau implicate în agricultura de subzistență, prin crearea mecanismelor și instrumentelor pentru dezvoltarea unor programe integrate de acțiune la nivel local.
"Proiectul a vizat dezvoltarea competențelor și abilităților profesionale a 100 de persoane, șomeri din mediul rural și agricultori de subzistență, prin aplicarea unui program integrat, identificarea nevoilor, consiliere și orientare profesională și crearea unui parteneriat insti-tuțional și relațional între actori non-guvernamentali, în vederea dezvoltării resurselor umane din mediul rural", a explicat managerul de proiect, Costin-Octavian Șorici. 
Astfel, s-a realizat informare și consiliere cu servicii personalizate pentru 300 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. 100 de persoane au urmat cursuri pentru dezvoltarea competențelor comune: "Inițiere în antreprenoriat", "Utilizarea TIC în activitatea antreprenorială", "Comunicare și muncă în echipă", "Comunicare 
în limbă străină", "Activarea unui comportament de promovare a dezvoltării durabile". De asemenea, 60 de persoane au primit competențe în ocupația "Tehnician operator introducere, validare și prelucrare date". 
Proiectul "Progres rural" a fost co-finanțat din Fondul Social European prin programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Axa Prioritară 5 - Promovarea măsurilor active de ocupare, Domeniul Major de Intervenție 5.2. - Promovarea sustenabilității pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce privește dezvoltarea resurselor umane și ocuparea forței de muncă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 27 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce drepturi  au unii șomeri
Pagina a fost generata in 0.4237 secunde