Cursuri de perfecționare gratuite, pentru șomeri

826
Șomerii din Mangalia și din zona de sud a Dobrogei au șansa de a se perfecționa gratuit într-o meserie. Pe perioada participării la cursurile de perfecționare, li se asigură șomerilor înscriși o sumă de bani, care, pe lângă ajutorul de șomaj, le mai poate ajusta bugetul familiei.
Astfel de cursuri sunt organizate de diferite asociații și organizații, în parteneriat cu Primăria Mangalia. Asociația Europa pentru Dezvoltare Umană, împreună cu Asociația Inter Concordia, Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, va derula în perioada următoare, la Mangalia, proiectul Mediere proactivă în sud-est - Drumul cel mai scurt din șomaj către un loc de muncă. Ca rezultat al acestui proiect se va dezvolta un Centru de Resurse și Asistență pentru Stimularea Ocupării Forței de Muncă, unde specialiștii vor oferi servicii de informare, orientare și consiliere profesională, adaptate la nevoile concrete ale individului, vor furniza servicii de instruire, metode și tehnici de căutare a unui loc de muncă, vor instrui șomerii în tehnica interviurilor pentru angajare și vor organiza o bursă a locurilor de muncă în județul Constanța. Proiectul se adresează persoanelor în căutarea unui loc de muncă, șomerilor de lungă durată, șomerilor în ge-neral.
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane și se desfășoară pe o perioadă de 22 de luni cu un buget de aproximativ 500.000 euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Ianuarie 2011
Stire din Social : Patronii, mai răi decât Boc
Pagina a fost generata in 0.371 secunde