Cutremur puternic la Constanța! Recomandări pentru utilizarea rețelelor de telefonie în astfel de situații

158
Cutremur puternic la Constanța! Recomandări pentru utilizarea rețelelor de telefonie în astfel de situații - cutremurtelefoane-1482925707.jpg

Articole de la același autor

Rețelele de telefonie au o capacitate limitată de gestionare a apelurilor. În situații de urgență, o creștere subită a numărului de apeluri poate duce la suprasolicitarea rețelelor și, în cazuri extreme, chiar la blocarea acestora.


Cum poți să ajuți la evitarea blocării rețelelor de telefonie în situații de urgență?


• dă numai acele telefoane care sunt neapărat necesare;


• scurtează, pe cât posibil, conversațiile;


• trimite mesaje scurte (SMS);


• folosește internetul de pe telefonul mobil, Wi-Fi sau date mobile pentru poșta electronică (mesaje instant pe platforme online precum WhatsApp, Facebook, Twitter etc. sau mesaje e-mail);


• dacă familia sau prietenii sunt în afara zonei afectate, roagă pe unul dintre ei să le transmită celorlalți informații despre situația ta; în felul acesta vei da un singur telefon în loc de mai multe.


În situații excepționale (ex. cutremure, incendii, inundații) trebuie acordată prioritate apelurilor cu adevărat urgente, precum apelarea serviciului de urgență 112. 


Apelurile efectuate doar pentru a discuta despre ce s-a întâmplat sau despre orice altceva decât o urgență contribuie la supraîncărcarea rețelelor de telefonie. 


112 este numărul european unic pentru apeluri de urgență în caz de incendii, accidente, urgențe medicale, dezastre și alte evenimente care necesită intervenția rapidă a serviciilor specializate (Poliție, Jandarmerie, Ambulanță, Pompieri, SMURD).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0061 secunde