NE AȘTEAPTĂ UN CUTREMUR MARE? Ce spune INFP despre seismul care a zguduit și Constanța

2186
NE AȘTEAPTĂ UN CUTREMUR MARE? Ce spune INFP despre seismul care a zguduit și Constanța - 61455685-1482910569.jpg

Articole recomandate

Cutremurul produs miercuri dimineața este unul tipic din zona Vrancea și în general aceste cutremure nu prea au replici, a declarat, pentru AGERPRES, Mircea Radulian, directorul științific al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). 


Citește și CUTREMUR PUTERNIC LA CONSTANȚA!



"Cutremurul a avut loc în zona Vrancea și a fost unul tipic pentru această zonă. Adâncimea la care s-a produse este, conform ultimei estimări, de 87 kilometri, iar magnitudinea 5,2 pe scara Richter, magnitudinea care exprimă mărimea lui, energia eliberată în focar. Seismul s-a resimțit în diferite locuri de pe teritoriul țării și afară cu diferite intensități. Intensitatea se măsoară pe scara Mercalli și arată modul cum este simțit el la suprafață și pot să fie în diferite locuri diferite intensități", a explicat Radulian.

Citat de romaniatv.net, specialistul a explicat că seismele mici sunt bune pentru că produc anumite descărcări în Vrancea și ajustează fluctuațiile de tensiune, însă nu reușesc să elibereze tensiunea acumulată în această zonă.


"Cutremurele cu magnitudini mici nu se feresc de un cutremur mai mare. Ele sunt totuși bune, pentru ca produc anumite descărcări în vrancea și ajustează fluctuațiile de tensiune. Însă, per total nu reușesc să elibereze tensiunea acumulată în Vrancea. Nu putem, în perspectivă, să nu ne gândim și la un cutremur mai mare", a adăugat Mircea Radulian.

Directorul științific al INFP a spus că nu există o explicație pentru care cutremurele se produc noaptea: "Poate să fie și pur întâmplător. Există o anumită fluctuație, de multe ori apar mai multe primăvara, toama, iarna, mai puțin vara. N-ar fi exclus să fie o altă influență, dar principalul motor si principala cauza a cutremurelor rămâne tot tectonica. Toate fenomenele secundare, astronomice, meteorologice, variatii de tot genul nu sunt cele care determină producerea cutremurelor mari".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 20 Noiembrie 2016
Stire din Social : A fost cutremur!
Luni, 21 Noiembrie 2016
Stire din Actual : Cutremur de 6,4 grade!
Pagina a fost generata in 0.6351 secunde