De astăzi vine canicula, la Constanța

244
De astăzi  vine canicula,  la Constanța - vremea-1374507394.jpg

Articole de la același autor

Dacă până acum am avut o vară destul de răcoroasă, se pare că se apropie de litoral și canicula. Temperaturile urcă semnificativ zilele acestea și vor depăși 30 de grade Celsius.

Astăzi, la Constanța, cerul este senin, vântul doar adie ușor, iar maxima termică va atinge 32 de grade. Peste noapte va fi însă destul de răcoare și termometrele vor indica doar 22 de grade. Și mâine se anunță valori termice ridicate până pe la 31 de grade și mult soare. De joi, 25 iulie, își fac apariția câțiva nori, dar inofensivi. Se mai răcorește însă cu vreo două-trei grade, disconfortul termic menținându-se în limitele suportabilității.

Potrivit meteorologilor, în următoarele două săptămâni ar trebui să ne așteptăm la vreme foarte frumoasă, fără ploi și temperaturi preponderent peste 30 de grade. Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și a precipitațiilor ce se vor produce în intervalul 22 iulie - 4 august, în fiecare regiune a țării. Astfel, în Dobrogea, a început un proces de încălzire care va dura până în week-end, încât temperaturile medii maxime vor depăși semnificativ mediile climatologice specifice perioadei și nu vor mai coborî sub 30 de grade Celsius. Cele mai ridicate valori vor fi în jur de 32 de grade Celsius și se vor înregistra aproape zilnic, săptămâna viitoare. Noaptea va fi mult mai plăcut, cu temperaturi minime situate între 19 și 21 de grade. Nu sunt așteptate ploi în următoarele două săptămâni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2099 secunde