Nu poți dormi din cauza caniculei? Iată ce trebuie să faci

388
Nu poți dormi din cauza caniculei? Iată ce trebuie să faci - somnvaracanicula-1374495474.jpg

Articole recomandate

Și ție ți s-a întâmplat să nu te poți odihni noaptea din cauza căldurii sufocante pe timpul verii? Cosmopolitan.ro îți spune ce te poate ajuta să ai un somn liniștit.

1. Așternuturi din bumbac. Dacă până acum îți alegeai lenjeria de pat în funcție de design , acum trebuie să o alegi exclusiv în funcție de materialul din care este făcut! Acest material permite circulația aerului în timpul nopții și nu te mai trezești transpirată din oră în oră.

2. Dormi cât mai aproape de sol. Dacă poți, mută-ți culcușul de vară pe o saltea, direct pe parchet, unde aerul este mai rece decât în pat. Regula este următoarea: aerul rece este mai greu și rămâne jos, iar cel cald este mai ușor și urcă sus!

3. Înlocuiește patul cu un hamac. Este o mișcare destul de curajoasă, poate mai puțin comodă decât salteaua, însă așa ești înconjurată de aer din toate direcțiile și atunci când te mai trezești din somn te mai legeni puțin.

4. Duș rece înainte de somn. Setează cât de rece poți suporta apa la duș și răcorește-te înainte să te bagi în pat. O să te simți curată și răcorită și o să adormi liniștită.

5. Ești single? Perfect, deoarece este indicat să dormi singură vara, în timpul căldurilor, pentru a reduce temperatura corporală. Întinde-te pe toată salteaua, cu mâinile și picioa-rele întinse, pentru a te răcori.

6. Bea un pahar de apă înainte să te bagi în pat. Evită deshidra-tarea excesivă din timpul nopții, dar ai grijă să nu bei mai multă apă. Somn liniștit nu este acela când te trezești regulat în timpul nopții să mergi la baie.

7. Gătește mai puțin. Toată ziua ești plecată pe cine-știe-unde (job, shopping, terasă), iar seara gătești pentru a doua zi. Oricât ai lăsa geamul deschis și hota pornită, tot se va încălzi atmosfera în casă mai tare. Spune DA salatelor, pe toată perioada verii!

8. Răcoare instant, pentru un somn mai liniștit. Dacă simți nevoia să te răcorești imediat, pune o compresă cu gheață în locurile în care simți pulsul: încheietura mâinii, pe gât, glezne, coapsa interioară.

(Sursa: www.cosmopolitan.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6712 secunde